De heer Peter Daems onderscheiden met het Wagenings erezilver

Foto: gemeente Wageningen

De heer Peter Daems ontving woensdagmiddag 19 mei uit handen van burgemeester Geert Van Rumund het Wagenings erezilver. De uitreiking vond plaats met een klein gezelschap in ‘t Palet.

De heer Daems was meer dan 40 jaar werkzaam bij Solidez waarvan de laatste 20 jaar als sociaal raadsman.

Rechtvaardigheidsgevoel

Burgemeester Van Rumund: ” U heeft zich altijd met volle overtuiging en vanuit een groot rechtvaardigheidsgevoel ingezet voor de Wageningse inwoners. Als Sociaal Raadsman hielp u de meest kwetsbare burgers om voor hun rechten op te komen. Als kartrekker van de ‘ontwikkeltafel voorkomen van armoede en schulden’ heeft u de armoedeproblematiek nog beter op de kaart gezet in Wageningen. Het erezilver is hiermee de kroon op uw werk .”

Grote betrokkenheid

De heer Daems heeft in de afgelopen 40 jaar vele duizenden Wageningse inwoners geholpen. Hij is een expert op het gebied van alle regelingen en voorzieningen waar burgers een beroep op moeten doen om hun inkomen op orde te krijgen. Daarmee kon voorkomen worden dat ze in de schulden raakten of hun huis uitgezet werden. De heer Daems hielp met name personen die vastliepen in de vele regels en systemen. Dikwijls signaleerde hij daarbij dat beleid en regels de burgers tegenwerkten of niet rechtvaardig waren.

Dit stelde hij aan de kaak met als resultaat dat regels waar mogelijk werden aangepast. Ook leverde hij op zorgvuldige wijze waardevolle input aan de armoedemonitor die recentelijk werd gepresenteerd aan het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad.

♦♦♦

Adverteren op Wageningen.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan contact op met Mark Peeters via de telefoon: 06-364 543 32 of via de mail: [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen