Boels Ladies Tour 2017 start 29 augustus in Wageningen

Foto: gemeente Wageningen

De Boels Rental Ladies Tour start op dinsdag 29 augustus 2017 in Wageningen, de woonplaats van Nederlands kampioene tijdrijden Annemiek van Vleuten.

Deze 1e (A) etappe is 4,3 kilometer lang en voert dwars door de binnenstad van Wageningen.

Eerbetoon

De start is op het 5 Mei Plein, de finish is op de Bevrijdingsstraat. Later op de dag volgt een avondetappe met start en finish in Gennep. Sportwethouder van Wageningen Han ter Maat is blij dat de enige Nederlandse etappekoers uit de UCI Women’s WorldTour naar zijn gemeente komt.

“Vorig jaar scheerde de Giro langs en door de buitenwijken van de stad. Maar nu beginnen en eindigen we de proloog van de Ladies Tour helemaal binnen onze stad. Het is ook een geweldige kans om Annemiek van Vleuten als renster van wereldklasse met eigen ogen in onze eigen stad te zien fietsen. Zo vaak is ze er niet! Je kunt het ook zien als een eerbetoon van de provincie en van de gemeente Wageningen aan haar en haar verdienste voor het Nederlandse wielrennen”.

Wielerfeest

Het wielerfeest in Wageningen begint eigenlijk al een dag eerder. Op maandagavond 28 augustus is er een grote ploegenpresentatie op de Markt. Alle ploegen worden voorgesteld aan het publiek op het gezellige, historische plein rondom de grote kerk.

Jan Markink, gedeputeerde Sport van de provincie Gelderland is verheugd over het rittenschema van de belangrijkste rittenkoers voor vrouwen in Nederland.

“Het maakt me trots dat Gelderland met de ploegenpresentatie en de proloog in Wageningen maar ook met de etappe Eibergen-Arnhem een belangrijke plaats in de enige Nederlandse meerdaagse WorldTour wedstrijd voor vrouwen inneemt.”

Proloogspecialiste

Annemiek van Vleuten staat bekend als proloogspecialiste. Ze won onder meer een aantal keren de openingstijdrit in de Giro Rosa, de vrouwenronde van Italië. In de Boels Ladies Tour wist de Gelderse van Orica-Scott nog nooit te winnen, tot nog toe.

Ze vindt het geweldig te vernemen dat de Boels Ladies Tour Wageningen aandoet en dat dan ook nog met een korte tijdrit. “Dit is een mooie manier me aan de inwoners van mijn eigen woonplaats te laten zien”.

Het etappeschema van de 20e Boels Ladies Tour:

Datum:   Etappe:        Van:   Naar:   Afstand:

29-aug     1a proloog    Wageningen      4,3 km

29-aug     1b Gennep   Gennep           78,7 km

30-aug     2 Eibergen    Arnhem         132,8 km

31-aug     3 ITT            Roosendaal     16,9 km

1-sep       4 Gennep     Weert            121,4 km

2-sep       5 Stramproy Vaals             137,5 km

3-sep       6 Sittard       Sittard            157,1 km

Totaal: 648,7 km

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen