Kinderactiviteiten van 26 tot en met 30 augustus in de bblthk

Foto: bblthk

Van maandag 26 tot en met vrijdag 30 augustus zijn er in de bblthk diverse kinderactiviteiten voor kids van 3 tot 12 jaar. Je kan aan de slag gaan in een virtuele wereld, (strip)tekenen, robots programmeren of lekker knutselen aan LEGO-robots.

Of heerlijk achterover genieten van het poppentheater of de film Superjuffie.

Theater Popsop

De week trapt af met Theater Popsop op maandagochtend, die de voorstellingen ‘De stadsmuis en de veldmuis’ en ‘De leeuw en de muis’ vertoond.

Op maandagmiddag en vrijdagmiddag komt (strip)tekenen met tekenaar Erwin Dijkhoff. Op de maandag gaan ze een zoekplaat tekenen, op vrijdag gaan je op avontuur in de zelfgetekende avonturenstrip.

Op dinsdag 27 augustus kun je leren programmeren met Ozobotjes, kleine apparaatjes die jouw kleurinstructies zullen opvolgen. Of wik je aan de slag met Scratch? Met dat programmeer-programma maak en speel je je eigen Pong-spel. Hoe lang kun jij de bal wegkaatsen? Diezelfde middag kan jij je eigen Virtual Reality wereld bouwen. Daarbij komt je zelf ontworpen virtuele wereld tot leven met een smartphone en een VR-bril. Beide hulpmiddelen staan hierbij voor je klaar.

Superjuffie en LEGO

Na al het leren tijd voor wat ontspanning? Op dinsdagavond is vanaf 18:30 uur de film Superjuffie te zien, over Juf Josje die plotseling in Superjuffie verandert en dieren in gevaar redt met haar leerlingen van groep 6.

Op 28 en 29 augustus organiseren ze workshops waarin kinderen met LEGO zelf een kleine robot gaat bouwen en leren deze te programmeren. Ze hebben LEGO WeDo voor kinderen van 6 t/m 8 jaar waar je kleurrijke bouwwerkjes maakt zoals een grappig diertje of een voertuigje!

LEGO Mindstorms is voor kinderen van 9 t/m 12 jaar. Hierbij leer je de functie van de verschillende onderdelen van een LEGO robot en je leert een robot te besturen via door jou zelfgeschreven programma’s. Aan het eind van deze workshop ontvang je een certificaat op naam.

Kijk voor alle tijden en het reserveren van een plek op bblthk.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen