Met je peuter of baby plezier beleven aan media

Foto: bblthk

Tijdens de Media Ukkie Dagen van 26 maart t/m 2 april 2021 organiseert de bblthk meerdere activiteiten op het gebied van mediawijsheid van kinderen.

Op dinsdag 30 maart vieren we twee boekenfeestjes met Saskia Beverloo van Muziekcentrum Harlekijntje.

Media Ukkie Dagen

Van 9.00 uur tot 9.30 uur kunnen ouders met hun kind van 0-2 jaar meedoen en om 10.30 uur tot 11.00 uur zijn de 2 tot 4 jarigen aan de beurt. Op woensdag 31 maart om 20.00 uur is de webinar ‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet’. Toegang voor alle activiteiten is gratis. Reserveren kan via bblthk.nl.

Ouders en verzorgers van jonge kinderen krijgen tijdens de Media Ukkie Dagen tips om aan de slag te gaan met het mediagebruik binnen het gezin. Tijdens de boekenfeestjes op dinsdagochtend 30 maart laat Saskia zien hoe je samen met je kind boeken kunt beleven. Hoe je met je stem de aandacht kan vasthouden en hoe geluiden en liedjes het nóg leuker maken om samen boekjes te kijken. Ook in de tijd van voorleesapps en digitale prentenboeken blijft samen praten, voorlezen en zingen belangrijk.

Tijdens de webinar op 31 maart, 20.00 uur, komt van Denise Bontje van Mediasmarties.nl antwoord op vragen, zoals: hoe kan je als gezin samen plezier beleven aan media? Welke inhoud past goed bij je kind? Hoe kan je je kind veilig begeleiden op de tablet? En hoe zorg je voor de juiste balans in momenten met en zonder media?

Toegang voor alle activiteiten is gratis. Reserveren kan via bblthk.nl. Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus meld je snel aan voor de digitale feestjes.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen