The Soultriggers @ Café Loburg in Wageningen

Foto: Soultriggers

Nu-soul, classic soul, Soul with a Capital S; negen muzikanten uit de Zwolse muziekscene vonden elkaar in hun liefde voor soul in alle vormen en maten, en besloten een ronkende soulband op te richten.

De groep is opgebouwd rond een ervaren blazerssectie van trombone, sax en trompet.

Ritmesectie

Drie mannen die al jaren samenspelen en elkaar door en door kennen. Originele arrangementen, maar ook veel ruimte voor solo’s en andere features. Verder een ritmesectie van bas, drums, gitaar, toetsen en percussie. Soms met de warmte en intimiteit van een rokerige club, maar net zo lief dampend en groovend als een compleet soulorkest.

Zanger Bouke Bijlsma kreeg de soul met de paplepel ingegoten middels de platenkast van zijn vader: van Otis Redding tot James Brown, van The Isley Brothers tot Tower Of Power. Tegenwoordig kan hij zich helemaal vinden in de soulfulle songs van Jamie Lidell, Paolo Nutini en Gavin DeGraw.

Dit rijtje namen geeft meteen een indruk van het repertoire van The Soultriggers. Een originele mix van oude en nieuwe soul, met een steeds groeiende stapel eigen songs. Alles met een frisse visie op die onuitroeibare oerkracht binnen de muziek: soul, met of zonder hoofdletter!

De band

Bouke Bijlsma – vocals
Harmen Jan Teule – saxofoon
Martin Hiddink – trompet
Paul Rademaker – trombone
Etienne Beyé – bas, vocals
Dirk Ornée – drums, vocals
Hubert Eggen – gitaar
Arthur Rombouts – toetsen
Rick Mensink – percussie

Zaterdag 9 december treden ze op en het begint om 23:00 uur, de entree is 5 euro.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen