Nachtelijke Buurtsafari rondom Pomona

Foto: Waterlanders

Waterlanders organiseren weer een Buurtsafari in Wageningen, op 27 januari in de wijken rondom Pomona.

De Buurtsafari’s zijn theatrale rondleidingen door je eigen wijk, waarin de Waterlanders (bekend van theater- en kunstspektakels op Oerol en vele andere internationale festivals), hun thuisstad als inspiratiebron gebruiken voor hun locatietheater.

Succesformule

De afgelopen twee buurtsafaris zijn een succesformule gebleken: Honderden enthousiaste stadsgenoten hebben vol nieuwe verwondering naar hun eigen buurt gekeken in de Benedenbuurt en de Nude (zie hier voor een film-impressie).

Met deze derde Buurtsafari, speciaal gemaakt voor en met bewoners van de wijken Pomona, de Hoef, de Boomgaarden en het Roode Dorp, kunnen we voorzichtig gaan spreken van een nieuwe Wageningse traditie.

Remco Kluizenaar, kunstenaar bij Waterlanders over deze buurt: “Het is een bijzonder stuk Wageningen. Er komt zomaar water uit de grond, de enige bron van Wageningen ligt hier vlak naast het tankstation: een benzinebron. Toen rond 1970 de flats kwamen, was het de rand van Wageningen, nu is het precies het Centrum.”

“Een uur per dag heerst er verkeerschaos op misschien wel de drukste fietssnelweg van de stad. De bewoners zijn sinds het eerste uur nog altijd vernieuwers. Zij werkten aan het eerste wijkhuis, vrouwenemancipatie, de eerste buurttuin.”

In het donker

Dit wordt de eerste buurtsafari in het donker, een sprookjesachtig verlichte nachtwandeling langs 4 plekken waar je toegezongen wordt en dansers uit de wijk ziet. De verhalen van de buurt komen tot leven precies als je met je publieksgroep aankomt.

Aan het eind van de wandeling is er een hapje en een drankje op een warme binnenlocatie (bij de prijs van 2 euro inbegrepen). Voor meer informatie, reserveren en de startplek van de buurtsafari, zie www.opbuurtsafari.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen