Expositie: Denkend aan Holland in De Casteelse Poort

Foto: Edith Madou

Museum De Casteelse Poort gaat weer van start met een nieuwe reeks zomerkunstexposities. Vanaf 9 april a.s. exposeren twee kunstenaressen in het koetshuis van het Wagenings museum.

Sonja Brussen en Edith Madou, onder het motto ‘Denkend aan Holland’ en de opening is zondag 8 april om 16.00 uur

Sonja Brussen

Sonja Brussen (1974) werkt sinds 1998 als professioneel kunstenaar. Zij woont in Lochem. Sonja ontwikkelde zich tot een autonoom werkend kunstenaar met als aanvulling de upgrade aan ArteZ Hogeschool voor de Kunsten te Arnhem. De vrije natuur is haar atelier.

Ze is een groot muziekliefhebber, maar als ze buiten is, luistert ze graag naar de geluiden van de natuur: de vogels, de wind, het geritsel van bomen en struiken. In haar schilderijen probeert zij het moment te vangen: de lichtval, de wolkenluchten, een bijzondere combinatie van visuele elementen.

hollandZe neemt de kijker mee in haar verbeelding en brengt daarmee het indrukwekkende buiten naar binnen. Sonja Brussen exposeert bij een aantal gerenommeerde Nederlandse galerieën. In 2013 won ze de Art in Open Contest en in 2016 de Royal Talens Rembrandt Painting Award.

Edith Madou

Edith Madou (1964) studeerde in 1992 af aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Maastricht. Sinds 1995 werkt zij als zelfstandig kunstenaar. Zij exposeert haar werk bij galerieën in binnen- en buitenland.

Zelf zegt zij van haar werk: “De beelden, die ik maak zijn figuratief en ze verbeelden de wereld in mijn hoofd en maken mijn fantasie tastbaar”.

Inspiratie haalt zij uit de wereld om haar heen en het dagelijkse leven. Vaak gebruikt zij vissen als leidend voorwerp: alledaagse situaties worden hierdoor vervreemdend en humoristisch. Mensen worden vrolijk van haar werk of raken vertederd.

De beelden zijn van keramiek en met plakken klei handmatig opgebouwd. Edith maakt ook gebruik van touw, leer, lood en glas. Details versterkt zij door ze met goud, zilver of brons af te werken.

‘Denkend aan Holland’ is te zien t/m 1 juli a.s. Meer info: www.casteelsepoort.nl.

Bron: Cultuur in Wageningen

'
article
14673
Expositie: Denkend aan Holland in De Casteelse Poort
Museum De Casteelse Poort gaat weer van start met een nieuwe reeks zomerkunstexposities. Vanaf 9
https://wageningen.nieuws.nl/kunstcultuur/14673/expositie-denkend-aan-holland-in-de-casteelse-poort/
2018-04-05T09:27:59+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/366/2018/04/05092415/20180120_152116-klein1.jpg
Casteelse Poort, Cultuur, Cultuur in Wageningen, Edith Madou, kunst, muziek, Sonja Brussen, Theater, uitgaan, Wageningen, Wageningen Nieuws
Exposities, Kunst&Cultuur, Nieuws