De Nacht van de Fooi 2018 brengt in Wageningen 10.800 euro op

Foto: peter-facebook-pixabay

In twaalf steden stonden afgelopen zaterdag 312 horecagelegenheden hun fooi af om zes kleinschalige en duurzame ontwikkelingsprojecten te steunen.

Na de verdubbeling door partner Wilde Ganzen werd er ruim 40.500 euro opgehaald.

Keep the Change, Change the World

Bijna 100 studenten in Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Leiden, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg, Utrecht, Wageningen en Delft hebben zich ingezet om de 14e editie tot een groot succes te maken.

Ongeacht de enorme hitte kleurde heel Nederland blauw onder het motto Keep the Change, Change the World, een dag om trots op te zijn.

In de twaalf steden werden verschillende activiteiten georganiseerd om de Nacht van de Fooi onder de aandacht te brengen. Rond 12 uur werd het evenement feestelijk geopend door de burgemeester van Wageningen op de Markt.

Druk

Na de opening volgde een evenement met onder andere livemuziek en dansoptredens. De hele dag door was het erg druk op de Markt en dit heeft er dan ook toe geleid dat er in Wageningen ruim 5.400 euro is opgehaald. Na verdubbeling door partner Wilde Ganzen, komt dit neer op bijna 11.000 euro.

Nacht van de Fooi is enorm trots dat er afgelopen zaterdag een supermooi bedrag opgehaald is en dat ontwikkelingssamenwerking op een positieve manier onder de aandacht gebracht is bij uitgaand publiek.

Dit jaar is de opbrengst te danken aan de inzet en het enthousiasme van alle vrijwilligers, horecamedewerkers, horecabezoekers, sponsoren en partner Wilde Ganzen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen