René ten Bos, Denker des Vaderlands, over geboorte, groei en sterven

Foto: Olaf Janssen, Wikimedia

Op woensdagavond 20 juni houdt René ten Bos, Denker des Vaderlands, in de bblthk een lezing over geboorte, groei en sterven.

De lezing, die om 20.00 uur begint, staat in het teken van Zomersneeuw, de tentoonstelling van Beelden op de Berg 2018. De toegang is gratis.

Zomersneeuw

In de tentoonstelling Zomersneeuw in het kader van Beelden op de Berg 2018 laten elf kunstenaars ons in Belmonte Arboretum je stil staan bij begrippen als geboorte, bloei en sterven, die we als stadia van een natuurlijk veranderingsproces kunnen beschouwen. Zomersneeuw als metafoor voor ‘eeuwige verjonging’.

Ze laten ons op een andere manier naar verval en afsterven kijken. Niet als iets negatiefs, maar als een onlosmakelijk onderdeel van de natuur. Niet als een eindpunt, maar een proces dat weer tot een nieuw begin leidt.

Filosoof

René ten Bos is filosoof en hoogleraar aan de Radboud Universiteit in Nijmegen (RU). Hij is, zoals hij in zijn cv beschrijft, ook vader van twee kinderen, echtgenoot van een lieve dame, voetbal- en schaakliefhebber, columnist voor Het Financiële Dagblad, poëzieminnaar, schrijver van veel te veel boeken en stamcaféganger.

Al die zaken kent hij minstens zoveel gewicht toe als de filosofie en het hoogleraarschap. Zijn werk kenmerkt zich vaak door zware thema’s die hij vaak met humor en blijmoedigheid benadert.

Hij schreef over de verhouding tussen mens en dier, over de ecologische catastrofe die de mensheid heet, over de ondoorzichtige transparantie van water, maar ook over bureaucratie, gestes en tal van andere onderwerpen.

article
16571
René ten Bos, Denker des Vaderlands, over geboorte, groei en sterven
Op woensdagavond 20 juni houdt René ten Bos, Denker des Vaderlands, in de bblthk een
https://wageningen.nieuws.nl/kunstcultuur/16571/rene-bos-denker-des-vaderlands-geboorte-groei-en-sterven/
2018-06-10T17:32:03+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/366/2018/06/09102039/561px-Ren%C3%A9_ten_Bos_September_2017.jpg
Bblthk, Denker des Vaderlands, René ten Bos, Wageningen, Wageningen Nieuws, Zomersneeuw
Kunst&Cultuur, Nieuws