Delegatie uit het Hongaarse Gödöllö komt naar Wageningen

Burgemeester Van Rumund bij de uitwisseling met Pantarijn
Burgemeester Van Rumund bij de uitwisseling met Pantarijn
Foto: Ruud Verwaal

Van 4 t/m 7 oktober komt een delegatie van ruim 60 Hongaarse personen van verschillende organisaties/scholen uit Gödöllö naar Wageningen.

De Stichting Stedenband Wageningen-Gödöllö en de gemeente Wageningen organiseren de jaarlijkse uitwisseling van personen van uiteenlopende maatschappelijke organisaties.

Hongaars proeven

Zo komen er dit jaar onder andere 18 personen van een basisschool uit Gödöllö en vertegenwoordigers van de politie, gezondheidszorg, kerk, gemeente(raad), volksdansgroepen, gepensioneerden en NGO’s. Deze organisaties volgen allemaal een op hen afgestemd programma in Wageningen.

Voor het grote publiek zijn de Hongaren op zaterdag 6 oktober tussen 10.00 en 14.00 uur op de Markt bij de fontein aanwezig. Daar kan men proeven van Hongaars eten en drinken en vertonen de dansers hun kunsten, afgewisseld door muziek van de Pantarini’s, het schoolorkest van Pantarijn.

Het is sinds 1992 al de 26e keer dat dit evenement plaatsvindt. Het ene jaar gaat er een delegatie vanuit Wageningen naar Gödöllö, het andere jaar andersom. Het bezoek draagt bij aan een vruchtbare samenwerking tussen beide gemeentes op diverse niveaus. Er worden allerlei zaken met elkaar uitgewisseld om van elkaar te leren en om elkaar te stimuleren.

Zie ook: De Stedenband tussen Wageningen en Gödöllő in Hongarije

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen