Landschapskunst en locatietheater: WOEST & BIJSTER

Foto: WOEST & BIJSTER

Van 20-28 oktober 2018 vindt de tweede editie van WOEST & BIJSTER plaats: het landschapskunst- en theaterfestival tussen Bennekom en Renkum.

Eén en twintig fraaie plekken zijn het decor van landschapskunst of theater, geïnspireerd op de woeste bossen, prachtige beekdalen, besloten heitjes en verlaten schuren.

Inspiratiebronnen

Een fiets- en wandelroute van 15 tot 25 kilometer verbindt alle locaties. Ga op pad, laat je inspireren en geniet deze week van de vele inspiratiebronnen.

WOEST&BIJSTER is een herfstfestival en is dan ook zeker niet voor watjes! Het is ruig, woest en bijster! De locaties van kunst en theatervoorstellingen zijn de bosgebieden Ede en Oostereng, Renkums Beekdal, Landgoed Quadenoord en het Bennekoms heitje.

Deze zijn van 20 t/m 28 oktober te bezoeken tussen 10 en 17 uur.

WOEST&BIJSTER biedt vernieuwende vormen van kunst, waarbij disciplines elkaar versterken. Op 21 locaties zijn kunstenaars actief, zoals de Bennekomse Eveline Kieskamp met haar kunstwerk ’Hide & Seek’ of de Franse kunstenaars Francine Garnier & Alain Engelaere met ‘Tournaint les Saisons’.

Het theaterprogramma biedt negen verschillende voorstellingen, vertolkt door o.a. Yvonne Beelen, MOMOTheater, het Arnhemse Nachttheater en Collectief het Vliegend Fort. Bezoekers worden actief betrokken voelen bij dit locatietheater, waardoor de kunstbeleving intenser wordt. De combinatie van ruige natuur en theater biedt een fraaie ervaring.

Routekaart en tickets

De routekaart WOEST&BIJSTER met het gevarieerde programma is nu te koop voor 1 Euro, in Bennekom bij boekhandel Novita, in Renkum bij Informatiecentrum Renkums Beekdal en bij Albert Heyn (Dorpsstraat).

De kunstwerken zijn gratis te bezoeken.
De website woestenbijster.nl/programma biedt inzicht in de data & tijden, plaats en ticketkosten per theatervoorstelling. Tickets zijn te reserveren tot een uur voor de voorstelling, via [email protected], onder vermelding van naam, voorstelling, datum/tijd en aantal kaarten.

Van 20 t/m 28 oktober ligt het festivalhart op het Van Slootenplein in Bennekom-centrum. Tussen 10.00 en 17.00 uur is dagelijks de informatiepost open, met verkoop van routekaart en reservering voor theatervoorstellingen.

Elke avond van 17.00-19.00 uur is er livemuziek met een Woest Diner in de grote warme tent. U kunt voor dit diner á 10 Euro reserveren tot 14.00 uur op betreffende dag via [email protected] Dan bent u verzekerd van een plek!

Woeste avond

Zaterdag 20 oktober vindt op het Van Slootenplein de Woeste Avond plaats, met een spetterend muziek- en dansprogramma van 17-20 uur. Dit is gratis toegankelijk.

Check woestenbijster.nl, Facebook WOEST&BIJSTER [email protected]

Bron: Cultuur in Wageningen

'
article
19446
Landschapskunst en locatietheater: WOEST & BIJSTER
Van 20-28 oktober 2018 vindt de tweede editie van WOEST & BIJSTER plaats: het landschapskunst-
https://wageningen.nieuws.nl/kunstcultuur/19446/landschapskunst-en-locatietheater-woest-bijster/
2018-10-10T08:50:15+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/366/2018/10/06115233/WOEST-BIJSTER-2018.jpg
Cultuur, Cultuur in Wageningen, kunst, Landschapskunst, locatietheater, muziek, Theater, uitgaan, Wageningen, Wageningen Nieuws, Woest & Bijster
Kunst&Cultuur, Natuur, Nieuws, Uit