Theater Tegendraads wint Warmste Cadeau en krijgt warme SOXS

Foto: Theater Tegendraads

Theater Tegendraads uit Wageningen ontving woensdag een doos warme sokken van SOXS. Ze zijn winnaar van de landelijke actie ‘Het Warmste Cadeau van Nederland’, die SOXS in december voor de eerste keer uitschreef.

Theater Tegendraads, een theater voor mensen met een ‘bijzonder talent’ won de sokken omdat artistiek leiders Wendy van Capelle en Jan-Willem Slotboom vonden dat hun deelnemers wel wat extra warmte konden gebruiken.

Koude vloer

De theatergroep heeft een mooi onderkomen in een oud pand in Wageningen, maar daar is het helaas in de wintermaanden akelig koud. Ondanks dat we hebben geïnvesteerd in het theater-proof maken van de ruimte, is het oude gebouw in de winter enorm koud.

De mini straalkacheltjes zijn gekocht, maar warmte begint bij warme voeten”, aldus Wendy.

Nieuwe initiatieven gezocht

Vier maanden lang schenkt SOXS sokken aan groepen mensen voor wie de wintermaanden veel te koud en lang zijn. Wie een dergelijk sociaal initiatief kent, mag deze aanmelden op de website hetwarmstecadeauvannederland.nl.

Elke maand kunnen mensen stemmen op hun favoriete groep. Degene die per maand de meeste stemmen krijgt, ontvangt een doos warme SOXS. Nieuwe initiatieven kunnen nog tot 18 januari worden aangemeld.

Sokken met een verhaal

SOXS zijn duurzame, niet-kriebelende geitenwollen sokken met een hip label. Maar bovenal is SOXS een onderneming met een verhaal. Het verhaal van twee zussen, Soscha en Davide, die elke winter door oma verrast worden met warme geitenwollen sokken. Totdat oma komt te overlijden, en hun laatste paar sokken uiteindelijk versleten zijn.

Een aantal jaren later overlijdt ook zus Davide, net 24 jaar oud. Met SOXS wordt de herinnering aan hen beiden levend gehouden. Het idee van Het warmste cadeau van Nederland is ontstaan als ode aan Davide. Zij was enorm betrokken bij het leven. Zwervers op straat liep ze niet voorbij, maar maakte er een praatje mee.

Ze oordeelde niet, want ze wist dat achter ieder leven een verhaal schuilt. Met Het warmste cadeau van Nederland geeft SOXS haar liefde door aan zij die wel wat warmte en liefde kunnen gebruiken deze winter.

'
article
21699
Theater Tegendraads wint Warmste Cadeau van Nederland en krijgt warme SOXS
Theater Tegendraads uit Wageningen ontving woensdag een doos warme sokken van SOXS. Ze zijn winnaar
https://wageningen.nieuws.nl/kunstcultuur/21699/theater-tegendraads-wint-warmste-cadeau-en-krijgt-warme-soxs/
2019-01-11T13:04:36+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/366/2019/01/11130303/Tegendraads-soxs.png
SOXS, Theater, Theater Tegendraads, Wageningen, Wageningen Nieuws, Warmste Cadeau van Nederland
Kunst&Cultuur, Nieuws, Zorg