Ruim 70 kunstenaars tijdens de Culturele Ronde Wageningen 2019

Foto: Jacques van der Weiden

Wil je eens kijken in een kunstenaarsatelier of de kunstenaar zelf spreken? Pak dan op 13 of 14 april uw fiets of stevige wandelschoenen en maak een cultureel rondje!

Tijdens de Culturele Ronde Wageningen stellen meer dan 70 Wageningse kunstenaars hun atelier of expositieruimte open. Een week voor de Culturele Ronde, op 6 april om 16:00 uur, opent wethouder Anne Janssen de bijbehorende overzichtstentoonstelling in Museum De Casteelse Poort.

Wageningen kleurt roze

Marlou Kursten, een van de organisatoren: “Bijzonder aan de Culturele Ronde is, dat het geconcentreerd is in één weekend. Het bezoeken van verschillende ateliers is zo heel laagdrempelig. Wageningen staat even op zijn kop en kleurt roze. Overal staan de grote roze banieren die de ateliers markeren. Om je heen zie je mensen met het bekende roze programmaboekje rondlopen.”

“Heerlijk, het zindert dan in de hele stad. Dit jaar zijn er ook voor mij verrassingen. Zoals het mooie werk van Liesbeth Barendse. Zij heeft al vaker meegedaan, maar ik ken haar werk niet zo goed. Petra Crielaard is helemaal nieuw voor me. Raymonde van Santen is vanuit het buitenland ruim twee jaar geleden in Wageningen komen wonen. Ze maakt nu veel keramiek en timmert aan de weg.”

“Er zijn op 13 en 14 april bovendien extra activiteiten georganiseerd, zoals demonstraties van grafische technieken, muziek en voordracht van gedichten. Ook de Cameraclub Wageningen doet mee: zij fotograferen de deelnemende kunstenaars. Hun foto’s van de Culturele Ronde 2017 zijn nog te zien op Facebook. Klik hier.”

Overzichtstentoonstelling Koetshuis

Marlou: “Erg leuk is altijd de overzichtstentoonstelling in de week vóór de Culturele Ronde. Van elke deelnemende kunstenaar hangt of staat er dan één werk in Museum de Casteelse Poort. Het resultaat is een tentoonstelling met de meest uiteenlopende werken, qua stijl en de gebruikte technieken.”

“Dat maakt het museum een ideaal startpunt voor de Culturele Ronde: je kunt er alvast je favoriete kunstenaars kiezen en een route uitstippelen. Iedereen is van harte welkom bij de opening van deze tentoonstelling. Stadsdichter Ivanka de Ruijter zal dan tevens een gedicht voorlezen.”

Alle kunstenaars (42 locaties) van de Culturele Ronde worden bezocht door een jury, bestaande uit Jelle de Gruyter, Dorien van der Laak en Manja Mekking. De jury en wethouder Janssen reiken de juryprijs uit op donderdag 18 april vanaf 17:00 uur in de bblthk.

Praktische info:

  • Overzichtstentoonstelling is van 6 t/m 14 april 2019 te zien in Museum De Casteelse Poort.
  • Opening overzichtstentoonstelling: zaterdag 6 april om 16:00 uur, in Museum de Casteelse Poort.
  • De Culturele Ronde is op 13 en 14 april, van 11 tot 17 uur.
  • Programmaboekjes zijn o.a. te krijgen bij het museum, de bblthk, boekhandel Kniphorst en bij de kunstenaars.
  • Meer informatie op cultureleronde.nl.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen