Murat Isik in de bblthk in gesprek met Abdelkader Benali

Foto: Murat Isik, Abdelkader Benali

Schrijver Murat Isik is op woensdag 12 februari te gast in de bblthk, waar hij wordt geïnterviewd door de collega-schrijver Abdelkader Benali.

De avond begint om 20.00 uur en de toegang is €5,00.

Murat Isik

Murat Isik won de prestigieuze Libris Literatuur Prijs en de Boekhandelsprijs in 2018 met zijn roman Wees onzichtbaar (2017) en is de schrijver van het Boekenweekessay 2019. Wees onzichtbaar werd daarnaast uitgeroepen tot NRC Boek van het Jaar 2017 en was het beste boek van 2017 volgens de lezers van Bol.com. Isik debuteerde in 2012 met de roman Verloren grond. Hij won er de Bronzen Uil Publieksprijs mee en werd genomineerd voor de Academica Literatuurprijs.

Murat IsikWees onzichtbaar van Murat Isik is een epische roman gesitueerd in Bijlmer en gaat over de wanhopige strijd van een gezin tegen een tirannieke vader en een prachtige coming of age van een sensitieve jongen die opgroeit in een onveilige wereld, en een overlevingsstrijd moet voeren op meerdere fronten. Maar het is ook een schitterende en kleurrijke kroniek van de Bijlmer. In de bblthk heeft deze roman sinds zijn verschijning bijna continue de status “gereserveerd” gehad.

Abdelkader Benali

Abdelkader Benali schrijft romans, verhalen en poëzie, maar ook toneel en journalistiek werk. Hij is tevens bekend als tv-programmamaker en presentator. In de meest recente roman De weekendmiljonair bundelt hij zijn geliefde thema’s: multiculturele samenleving, familiebanden en de weg naar volwassenheid. Benali is de winnaar van De Gouden Ganzenveer 2020 voor zijn rol van de taalambassadeur, in het bijzonder bij jongeren.

De Gouden Ganzenveer wordt jaarlijks toegekend voor het prominente werk op gebied van cultuur, wetenschap, politiek en bedrijfsleven.

Deze activiteit is tot stand gekomen in samenwerking met Gilde Wageningen. Reserveer je plek op bbblthk.nl. Ben je niet in gelegenheid je plek via de website reserveren? Je kunt ook in de bblthk aan de balie terecht.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen