Een oproep voor (buiten) aquarellisten in/om Wageningen van Liana

Foto: Gustavo Fring, Pexels

Kunstenares Liana van de Vendel loopt al een tijd met een idee in haar hoofd rond. Ze houdt namelijk van aquarelleren in de buitenlucht en is op zoek naar andere aquarellisten om samen buiten te gaan schilderen

Beste aquarellisten & natuurliefhebbers in/om Wageningen

Al langere tijd loop ik met de gedachte rond om een actieve aquarelgroep in/om Wageningen op te zetten voor mensen die, net als ik, houden van aquarelleren in de buitenlucht. Gezien de mooie zomerse dagen is het volgens mij een uitstekend moment om dit initiatief nú op te starten.

Mijn doel is om wekelijks op een vast dagdeel (max 2,5 uur) met een klein, actief groepje aquarellisten in/rond Wageningen te gaan schilderen. Vanuit een gezamenlijke drive om ‘en plein air’ te schilderen en elkaar te inspireren, dus niet met de intentie om een vereniging of iets dergelijks op te zetten.

Kortom: gezamenlijk wekelijks zelfstandig aquarelleren op diverse mooie buitenlocaties (denk aan: uiterwaarden, kribben, Arboretum, de Eng, enzovoorts).

Gratis; dus iedereen zorgt voor eigen materiaal en geen contributies. Het enige commitment dat gevraagd wordt is:

  • intentie om zich de kunst van aquarelleren (nog) beter te maken
  • houden van de buitenlucht
  • afspraken nakomen: dus op tijd beginnen (10 minuten voortijds aanwezig zijn op de afgesproken locatie om alle materialen op te bouwen) en op tijd stoppen
  • een grote dosis enthousiasme 😊

Voorlopige planning

De voorlopige planning is momenteel iedere dinsdag van 14.00-16.30 uur. Iedere dinsdagochtend wordt de schilderlocatie via whatsapp bekend gemaakt die het best passend is bij de weersomstandigheden voor die dag. De eerste bijeenkomst is op dinsdagmiddag 28 juli 2020.

Spreekt dit je aan? Meld je dan vooral aan via 06-45774007 of [email protected].

Kun je niet op dinsdagmiddag, maar spreekt dit initiatief je wel aan? Neem dan toch even contact op. Er zijn andere alternatieven qua dagdelen mogelijk.

Graag wil ik benadrukken dat het de intentie van dit initiatief is om in de éérste plaats met een actief groepje wekelijks actief in de buitenlucht te aquarelleren, maar dat de gezelligheid niet voorop staat.

Alvast bedankt voor jullie reactie. Alle input en verdere ideeën zijn welkom.

Met vriendelijke groet,

Liana van de Vendel
06-45774007 | lianavandevendel.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen