Uniek theaterconcept van een Sinterklaas-fan in Coronatijden

Foto: Theater Tegendraads

Wat doe je als je een enorme Sinterklaas-fan bent, je beschikt over een theater en je ziet het hele Sinterklaasfeest in het (corona)water vallen?

Jan-Willem Slotboom, oprichter van dagbesteding Theater Tegendraads die weet het wel en komt dit jaar met een totaal nieuw theaterconcept.

Geen grote groepen

Omdat het publiek niet met grote groepen samen kan komen en Sinterklaas waarschijnlijk ook bij veel minder kinderen thuis zal komen dan andere jaren gaat Jan-Willem het bij Theater Tegendraads helemaal anders doen.

Vanwege de huidige maatregelen mogen er geen grote groepen samenkomen om Sinterklaas te verwelkomen en ook binnenshuis zijn er beperkingen op het ontvangen van bezoek. Hierdoor zal Sinterklaas waarschijnlijk ook maar bij weinig kinderen op huisbezoek kunnen komen. Jan-Willem, Sinterklaas-fan en ondernemer in hart en nieren, gaat het daarom helemaal anders doen. Met Theater Tegendraads!

Een tegendraadse voorstelling

Er is een korte voorstelling geschreven van ongeveer een kwartier. En je kan hiervoor met je gezin een kaartje kopen. Je wordt dan uitgenodigd in het theater waar je een privé theatervoorstelling krijgt voorgeschoteld. Enkel en alleen voor jouw gezin. Een klassiek Sinterklaasverhaal met twee roetveegpieten en uiteraard dé echte Sinterklaas. Het is mogelijk een zak met cadeautjes mee te nemen zodat de Sint die kan uitreiken waarna het feest van Sinterklaas thuis gezellig verder kan worden gevierd.

Naast dat het leukste kinderfeest van het jaar zo toch kan worden gevierd is het een mooie nieuwe manier om toch theater te kunnen blijven maken. Dit is een eerste voorstelling die op deze manier wordt gespeeld. Het is de bedoeling dat dit de komende tijd vaker gaat gebeuren.

Het voornemen is om de komende tijd meer voorstellingen aan te gaan bieden volgens dit concept. De opbrengsten van deze voorstellingen gaan naar de dagbesteding Theater Tegendraads zodat er ook in deze moeilijke tijden theater gemaakt kan worden.

Wil jij deze unieke Sinterklaas ervaring meemaken en Theater Tegendraads een klein beetje helpen in deze moeilijke tijden? Geef jouw gezin de ervaring van hun leven en ga snel naar: theatertegendraads.nl/sinterklaas en zorg dat je er op 21 november of 5 december bij bent.

Wie is Theater Tegendraads? Lees hier meer : Anne-Maaike is dolblij dat ze weer kan acteren, straks bij Tegendraads