Dode eik als symbool vervuiling Lelystad Airport naar Den Haag

Foto: Dominicus-Johannes-Bergsma-wikimedia

Astrid Vollebregt, SP-Statenlid in Gelderland, brengt dinsdag een dode eik van 15 meter lang naar Den Haag. Ze rijdt van Loenen op de Veluwe naar de Tweede Kamer met de dode boom in twee delen op een platte kar achter haar auto.

De dode boom staat symbool voor de schade die laagvliegen vanaf Lelystad Airport aanricht aan de natuur, aldus de SP, Milieudefensie en actiegroepen tegen Lelystad Airport.

Laagvliegen

De dode eik is maandag gekapt. Vollebregt gaat de boom en een petitie met bijna 1200 handtekeningen tegen laagvliegen dinsdagmiddag aanbieden aan Kamerleden.

Lelystad Airport moet vanaf 2020 vakantievliegverkeer overnemen van Schiphol. Omdat het luchtruim bij de huidige indeling te vol is, is laagvliegen zeker drie jaar nodig. Overheden, natuurorganisaties, actiegroepen en een aantal politieke partijen zijn tegen het laagvliegen. Velen eisen herindeling van het luchtruim voor de opening van Lelystad Airport.

Volgens de SP wordt de petitie aangeboden namens ‘alles wat geen stem heeft zoals de kinderen van morgen en de natuur’. De actievoerders hebben volgens Vollebregt toestemming van de gemeente Den Haag om de kar met de boom te parkeren bij de Hofvijver in Den Haag. De dode eik wordt lopend naar het gebouw van de Tweede Kamer gebracht. Na de actie wordt de boom teruggebracht naar de Veluwe.

Bron: Nieuws.nl

'
article
20862
Dode eik als symbool vervuiling Lelystad Airport naar Den Haag
Astrid Vollebregt, SP-Statenlid in Gelderland, brengt dinsdag een dode eik van 15 meter lang naar
https://wageningen.nieuws.nl/milieu/20862/dode-eik-als-symbool-vervuiling-lelystad-airport-naar-den-haag/
2018-12-04T14:19:11+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/366/2018/12/04141236/Dode_boom_tussen_twee_eiken-Dominicus-Johannes-Bergsma-wikimedia.jpg
Den Haag, dode eik, laagvliegen, laagvliegroutes, Lelystad Airport, SP, SP-Statenlid, Tweede kamer, Wageningen Nieuws
Milieu, Nieuws, Politiek