Actievoerders vragen om investeringen eerlijke en groene toekomst

Foto: Gerd Altmann, pixabay

Actievoerders doen vrijdag 26 juni een oproep aan het kabinet om duurzaam uit de coronacrisis te komen. Er wordt een rode draad gespannen, vol met persoonlijke boodschappen van mensen uit het hele land.

Zij willen dat hun geld wordt geïnvesteerd in een eerlijke, groene toekomst en nodigen de politiek uit om zich aan te sluiten. De actie ‘Maak van Klimaat de Rode Draad’ is een initiatief van Greenpeace, Milieudefensie en DeGoedeZaak in samenwerking met Jongeren Milieu Actief, Fridays For Future en Extinction Rebellion.

Van Groningen tot Middelburg

Niet alleen in Den Haag, maar van Groningen tot Middelburg trekken jong en oud een Rode draad voor het klimaat. Er wordt vrijdag 26 juni gedemonstreerd in onder andere Deventer, Eindhoven, Middelburg, Groningen, Wageningen, Rotterdam, Amsterdam en Den Bosch.

In Wageningen is dat voor het gemeentehuis tussen 12:00 en 14:00 uur.

Volgens de initiatiefnemers groeit het draagvlak voor een duurzaam herstel in een tijd dat de overheid miljarden steekt in de economie. Dat blijkt uit de petities waarmee zij oproepen om niet te investeren in het verleden, maar een stap vooruit te zetten. Deze petities zijn inmiddels ruim 120.000 keer ondertekend. De actie ‘Maak van Klimaat de Rode Draad’ geeft deze mensen een stem.

Vraag om groen herstel loopt als rode draad door oproep aan het kabinet

De boodschappen voor het kabinet zijn tijdens gesprekken verzameld. Vrijdag hangen ze bij de Hofvijver aan een symbolische rode draad.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen