Film A Plastic Ocean tijdens Plastic Soep Evenement bblhtk

Foto: A Plastic Ocean

Zo’n 8 miljoen ton plastic komt jaarlijks in zee terecht. Er zit in 2025 meer plastic dan vis in de zee, als we zo doorgaan. Wageningen Schoon vraagt aandacht met het Plastic Soep Evenement voor deze problematiek.

Dit evenement valt samen met de Landelijke Opschoondag.

A Plastic Ocean:

Korte film A Plastic Ocean. Journalist Graig Leeson en freediver Tanya Streeter reisden in een periode van vier jaar naar twintig locaties over de hele wereld om de kwetsbare staat van onze oceanen te onderzoeken.

Ze ontdekken dat de plastic vervuiling in onze oceanen een stuk erger is dan ze dachten, en laten werkende oplossingen zien die direct gebruikt kunnen worden.

(tekst gaat verder onder video)

Doe jij mij weg?

Singer songwriter Rogier Pelgrim bracht onlangs een gloednieuwe song en videoclip uit over het thema zwerfafval. Met het nummer ‘Doe Jij Mij Weg?’ vraagt de Wageningse zanger op een lichtvoetige en verrassende manier aandacht voor zwerfafval. Dit lied komt hij live zingen.In eerste instantie twijfelde Rogier een beetje, want zou er echt een liedje zitten in zwerfafval?

“Toen ik er wat langer over nadacht kwam ik tot de conclusie dat het eigenlijk best wel een fascinerend en interessant onderwerp is. Wat ik me bijvoorbeeld niet realiseerde is dat er een verband is tussen zwerfafval op straat en de plastic soep in de zee. Ik ben erg trots op de song en de video die we gemaakt hebben.’”

Lezing

Hoe gezond is plastic soep? Plastic zien we overal om ons heen: in huis in allerlei producten, maar helaas ook op straat waar het niet hoort. Welke problemen veroorzaakt de aanwezigheid van plastic in het milieu voor mens en dier, en wat kunnen we er aan doen?

Professor Bart Koelmans van de leerstoelgroep Aquatische Ecologie en Waterkwaliteitsbeheer van Wageningen UR verkent in deze lezing de grenzen van wat we weten.

Praktisch:
Datum: zondag 25 maart
Tijd: 14:00 tot 15:30
Locatie: bblthk
Entree: gratis

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen