Winst met Kringlooplandbouw in het Herenstraat Theater

Foto: Waldo93, pixabay

Nederlandse boeren moeten de omslag maken naar kringlooplandbouw. Die omslag kan echter alleen slagen als de boer ook een eerlijke prijs voor zijn product krijgt.

Dat schrijft minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voeselkwaliteit (LNV) in haar visie ‘Landbouw, Natuur en Voedsel: Waardevol en Verbonden’.

Winst met Kringlooplandbouw

In samenwerking met Duurzaam Wageningen organiseert het Herenstraat Theater op de Dag van de Duurzaamheid woensdag 10 oktober om 19:15 uur een avond in teken van kringlooplandbouw.

Een vertoning van de documentaire Winst met Kringlooplandbouw met naderhand een nawoord van deskundigen op dit gebied en vervolgens een borrel na afloop in het theatercafé om na te praten met elkaar. Er staat voor iedereen een drankje klaar en er zijn duurzame hapjes van Vreemde Streken.

Na afloop een Q&A, geleid door Rob Janmaat van communicatiebureau De Lynx. De volgende deskundigen komen aan het woord:

  • Toon Jansen, boerenzoon met 40 jaar ervaring in het agrarisch beroepsonderwijs en werkt tegenwoordig als adviseur
  • Martin Scholten, algemeen directeur Animal Sciences Group WUR
  • Wim van den Hengel, melkveehouder uit Achterveld
  • Anton Nigten, landbouwwetenschapper en bodemspecialist

Programma

19:15 uur: Inleiding
19:30 uur: Documentaire Winst met Kringlooplandbouw (met Engelse ondertiteling)
20:30 uur: Nawoord deskundigen in de zaal
21:00 uur: Napraten in het theatercafé onder het genot van een hapje en een drankje

Tickets zijn inclusief een drankje en een hapje en kosten € 10,-. Op vertoon van studentenkaart kosten de tickets € 7,50. Met Cineville kosten de tickets € 3,-.

Klik hier voor meer informatie over kringlooplandbouw en hier voor meer informatie over de film Winst met Kringlooplandbouw.

Filminhoud

Een positieve film met een duidelijke boodschap over een complex vraagstuk. Met behulp van de kringloop is het mogelijk om een melkveebedrijf te runnen zonder overmatige stikstof uitstoot, en afgestemd op de draagkracht van de natuur.

In de film wordt uit de doeken gedaan dat de natuurlijke kringloop melkveehouderij qua productie zeker kan concurreren met de klassieke intensieve melkveehouderij, tegen aanzienlijk lagere kosten en een vrijwel verwaarloosbare belasting van het milieu.

Oud-onderzoeker van Wageningen University and Research Jaap van Bruchem ziet de teloorgang van de Nederlandse melkveebedrijven met lede ogen aan en besloot tot het maken van een film om daarmee boeren en burgers te kunnen bereiken.

De documentaire is Nederlands gesproken en heeft Engelse ondertiteling / The documentary itself is in Dutch but has English subtitles.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen