Stralend weer bij de intocht van Sinterklaas en zijn Pieten

Foto: Arch-wikimedia

Komende zaterdag, de dag dat Sinterklaas aankomt in Wageningen, wordt het stralend weer met veel zon en een enkel vriendelijk stapelwolkje. Die voorspelling doet Weeronline.

“De paraplu kan thuisblijven, want het blijft de hele dag droog.” aldus het weerbureau.

Oostenwind

Wel staat er op de dag van de intocht waarschijnlijk een stevige oostenwind, waarmee frisse lucht vanuit Rusland naar Nederland wordt geblazen. “Een warme jas en sjaal zijn geen overbodige luxe.”

Hoewel er vroeg in de ochtend waarschijnlijk sprake is van mist, zal het bij aankomst van de sint om 13:00 uur volop zonnig zijn. “Het is dan circa 7 graden, in de loop van de middag loopt het kwik op naar maximaal 9 graden.” Door een matige oostenwind van windkracht 4 komt de gevoelstemperatuur uit rond 5 graden.

“Een extra laag kleding onder de pietenpakjes is ook geen overbodige luxe”, aldus Weeronline.

Novemberzon

In het hele land maakt de novemberzon overuren en is het zonovergoten. De maxima komen uit op 7 graden in het noordoosten tot 9 graden in het zuidwesten. Zondag wordt het nog wat kouder dan zaterdag. Bovendien trekt de oostenwind aan naar matig tot vrij krachtig. De gevoelstemperatuur ligt daardoor maar net boven nul.

Vorig jaar verliep de intocht van Sinterklaas totaal anders dan dit jaar. Toen was er helemaal geen zon maar wel regen én wind.

Lees ook: Ouwehands Dierenpark wordt voor even het Park van Sint

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen