De Nationale Tuinvogeltelling is leuk, makkelijk en je helpt de vogels

Een koolmeesje
Foto: pixabay

In 2019 vindt de Nationale Tuinvogeltelling plaats van 25 t/m 27 januari. Het is leuk, makkelijk en je helpt de vogels. Schrijf je nu alvast in, dan ontvang je gratis de Special ‘Vogels voeren’.

Daarbij krijg je korting in de webshop van vogelbescherming.nl en ook nog eens herkenningstips en de laatste tuinvogelnieuwtjes in je mailbox. Aanmelden kan door uw naam en e-mailadres in te vullen op de volgende webpagina: www.tuinvogeltelling.nl/meedoen

Hoe werkt het

De Nationale Tuinvogeltelling wordt sinds 2001 georganiseerd door Vogelbescherming Nederland en Sovon Vogelonderzoek Nederland. Dankzij de Tuinvogeltelling weten we hoe vogels in de winter onze tuinen gebruiken.

Met die informatie kunnen we vogels beter helpen en beschermen. Doe ook mee; het is leuk en nuttig!

De vogels tellen in 3 gemakkelijke stappen:

  1. Tel op vrijdag 25, zaterdag 26 of zondag 27 januari 2019 een half uur de vogels in je tuin of op je balkon (hieronder vind je meer informatie over een ‘balkontelling’). Vliegen de vogels alleen maar over je tuin? Die tellen niet mee. (Scholen, kinderboerderijen en andere groepen kunnen van tevoren tellen op een moment dat hen schikt en vanaf vrijdag 25 januari hun telling doorgeven.)
  2. Noteer alle waarnemingen van een soort in de tuin of op het balkon. Maar tel deze waarnemingen niet bij elkaar op, want dan loop je het risico dezelfde vogel dubbel te tellen. Geef alleen het hoogste aantal door van een soort die je tegelijk hebt gezien. Dus: zie je in je tel-halfuur 3 koolmezen tegelijk en even later 5 koolmezen? Dan geef je door: 5 koolmezen.*
  3. Je telling geef je op vrijdag 25, zaterdag 26 of zondag 27 januari 2019 gemakkelijk door via de app Tuinvogels of via deze website. Op dat moment staat het telformulier voor je klaar. Het wijst zich vanzelf!

(Tip: zitten er veel vogels tegelijk op de voederplank of silo? Maak een foto met je smartphone en je kunt na je half uurtje tellen rustig controleren hoeveel vogels je zag.)

Met je aanmelding krijg je:

  • Gratis de Tuinvogeltelling Special ‘Vogels voeren’ in je mailbox;
  • 15% korting op vogelvoer, voersystemen en nestkasten in de webshop van Vogelbescherming. Ben je lid van Vogelbescherming? Dan werkt je Tuinvogeltelling actiekorting bovenop je ledenkorting;
  • Een gratis digitale nieuwsbrief met leuke herkenningstips, aanbiedingen, een quiz en alle laatste nieuwtjes over tuinvogels en de telling (maximaal 10 e-mails over de Nationale Tuinvogeltelling per kalenderjaar);
  • De mogelijkheid om je ingestuurde telling later terug te zien, zowel via de website als via de app Tuinvogels.
  • Je kunt altijd meedoen aan de Tuinvogeltelling door in het weekend van de telling het telformulier in te vullen, zonder vooraf in te schrijven.

Kijk voor meer informatie ook op: tuinvogeltelling.nl

'
article
21783
De Nationale Tuinvogeltelling is leuk, makkelijk en je helpt de vogels
In 2019 vindt de Nationale Tuinvogeltelling plaats van 25 t/m 27 januari. Het is leuk,
https://wageningen.nieuws.nl/natuur/21783/de-nationale-tuinvogeltelling-is-leuk-makkelijk-en-je-helpt-de-vogels/
2019-01-17T08:50:47+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/366/2019/01/16224126/Koolmeesje-pixabay.jpg
Renkum Nieuws, tuinvogels, tuinvogeltelling, Vogelbescherming
Natuur, Nieuws