Arme Slootje werd gevonden in een (droge) sloot en heeft hulp nodig

Foto: Hof van Ede

Die arme Slootje. Ze dankt haar naam aan het feit dat ze in een drooggevallen sloot werd gevonden en haar vinders dachten eerst dat ze dood was.

Tot ze ineens bewoog en de dierenambulance werd gebeld maar bij de dierenarts bleek die arme Slootje toch ernstig gewond.

Onder hoede

Poes Slootje is inmiddels in de verzorgende handen van een gastgezin onder begeleiding van Dierentehuis De Hof van Ede. Het dierentehuis is een donatie-actie begonnen om de medische kosten te dragen.

slootje“Het poesje bleek enorm lief, maar ook ernstig gewond: ze had een hernia diafragmatica, ofwel een scheurtje in het middenrif. Haar darmen, lever en maag waren door het scheurtje in de borstkas terecht gekomen waardoor ze ernstig benauwd was.” schrijft het asiel op hun donatiepagina.

“Bij de dierenarts werd duidelijk dat opereren de enige kans was die ze had om te overleven. Dit poesje was al zo dapper geweest, hier hoefden we, ondanks dat het een gecompliceerde en dure operatie zou worden, geen seconde over na te denken. Natuurlijk gaven we Slootje deze kans!”

“Gelukkig is alles goed gegaan: Slootje is de operatie goed doorgekomen en ze is nu in een gastgezin aan het herstellen van de zware ingreep. Ze wordt daar goed verzorgd, verwend en geknuffeld.”

Maar nu?

Er zijn al heel wat donaties binnen gekomen, daardoor zijn er al wat kosten betaald voor Slootje. Maar helaas komen er nog meer kosten aan voor Slootjes behandeling.

“Het streefbedrag voor de spoedoperatie aan het middenrif van Slootje is behaald, maar alle donaties blijven welkom voor de verdere verzorging van deze poes. We weten dat er nog medische kosten zullen volgen voor de behandeling van haar bekkenbreuk die ze helaas ook blijkt te hebben. Donaties voor de verzorging van Slootje-en dieren zoals Slootje-blijven dus heel erg welkom!”

Doneer hier voor poes Slootje

slootje

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen