Ouwehands Dierenpark vraagt donaties voor voer en verblijven

Foto: TeeFarm, pixabay

Ouwehands Dierenpark in Rhenen vraagt om donaties om het voer voor de dieren te kunnen blijven betalen. De dierentuin zegt hard geraakt te worden nu de lockdown opnieuw met drie weken is verlengd.

Ook tijdens de voorjaarsvakantie blijven de deuren dicht, terwijl dan traditiegetrouw veel mensen naar de dierentuin gaan.

De zorg gaat door

“De zorg voor onze dieren gaat gewoon door, ondanks dat we de poorten in 2021 nog niet hebben kunnen openen. De dieren krijgen dagelijks hun gevarieerde voedsel. Maar dat is niet makkelijk, aangezien we ons inkomen mislopen”, aldus de Rhenense dierentuin. Donaties worden ook gebruikt voor onderhoud aan de dierenverblijven.

Alle dierenparken in Nederland hebben het moeilijk door de coronacrisis. In de loop van februari komt er extra steun heeft het ministerie van Landbouw beloofd.

Hoe kun je helpen?

  • Neem eens een kijkje in de webshop, ze hebben allemaal leuke hebbedingetjes met dieren, jouw favoriet zit er vast bij.
  • Gewoon ouderwets doneren, dat doe je hier
  • Je kunt, als bedrijf, ook een dier symbolisch adopteren. Je levert zo een bijdrage aan de verzorging en het welzijn. Er zijn verschillende dieren die hulp kunnen gebruiken, van de grote ijsbeer of reuzenpanda, tot een klein doodshoofdaapje. Kijk hier voor de mogelijkheden
  • En, helemaal leuk: je kunt de leuke Bears in Mindmuts aanschaffen, daarmee blijf je lekker warm én steun je hen nu zij geen vast bedrag van het toegangskaartje meer krijgen. “Ook de stichting Bears In Mind heeft het moeilijk. Jij kunt hen ook helpen, door voor deze te gekke berenmuts te kiezen die laat zien dat je de beren steunt!” aldus het dierenpark
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen