Respondenten gezocht, oproep voor mbo-docenten

Foto: ActionPlanet, pixabay

Het Nibud gaat een meerjarig onderzoek doen naar financieel gedrag onder mbo-studenten. Ze vragen hiervoor de medewerking van mbo-docenten.

Als respondenten zijn we op zoek naar mbo-studenten:

  • tussen de 18 en 22 jaar
  • niveau 2 t/m 4 (BOL of BBL)
  • in het laatste of één-na-laatste jaar van hun studie.

Via mbo-scholen wil het Nibud studenten werven voor de eerste meting. In de volgende jaren zoeken zij zelf contact met de studenten in het panel.

Waarom dit onderzoek?

Om het ontstaan van schulden te voorkomen is het belangrijk om inzicht te hebben in de oorzaken van schulden op jonge leeftijd. Met dit onderzoek worden financiële valkuilen in kaart gebracht.

Zo kunnen in de toekomst interventies worden ontwikkeld die beter aansluiten bij de behoeftes van de jongeren.

Wil je helpen?

Het Nibud vraagt de vragenlijst (via een link) te verspreiden onder de studenten in de eerste week van april. De link en het concept-bericht sturen zij nog toe. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 20 minuten.

Als de studenten één lesuur mogen gebruiken om de digitale vragenlijst klassikaal in te vullen, zou dat fijn zijn. Uit ervaring weten ze dat dit het risico op uitval voor het onderzoek aanzienlijk verlaagt. Daarnaast biedt het de mogelijkheid om geldzaken op een laagdrempelige manier te bespreken in de klas.

Wil je meedoen of meer weten over dit onderzoek? Neem contact op met Robin Stoof via  [email protected].

Als je dit bericht wilt delen met collega’s wordt dat zeer op prijs gesteld!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen