Winnaar Wageningse voorleeswedstrijd is Aniek Antonise

Foto: bblthk

De kwartfinale van de Nationale Voorleeswedstrijd die woensdag 14 februari in de bblthk gehouden werd is gewonnen door Aniek Antonise uit groep 8 van de OBS De Nijenoord.

De winnaar zal haar stad vertegenwoordigen in de halve finale op 18 maart, wederom in de bblthk. En wellicht wordt zíj De Nationale Voorleeskampioen 2018!

Zelf gekozen boek

De overige kandidaten waren Felix de Ridder van Kardinaal Alfrinkschool, Romy Leander van de OBS De Tarthorst, Lisa ten Brinke van Johan Frisoschool, Myrta Overeem van St Jozefschool en Lisa Huigens van G.J. van den Brinkschool.

Aangemoedigd door hun supporters, werden de voorlezers om de beurt door presentator Goochelaar Jan naar voren gehaald. Na een kort uitleg over het zelf gekozen boek, las ieder kandidaat een fragment voor.

Jury

Jureren was in handen van de wethouder Lara de Brito, schrijver Annie van Gansewinkel en stadsdichter Ivanka de Ruijter. Er werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek (meer dan 170 luisteraars!) was belangrijk. De zes schoolkampioenen hebben het allemaal zo knap gedaan dat de jury om extra beraadtijd vroeg.

Aniek las een fragment voor uit het boek Het ouderbureau: Voor de ouders van je dromen van David Baddiel, met aanstekende leesplezier, “goed ingeleefd, met een heldere stem en een tikje stoer, wat zeer goed bij het verhaal paste”, aldus de jury.

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen i.s.m. de openbare bibliotheken.

article
13037
Winnaar Wageningse voorleeswedstrijd is Aniek Antonise
De kwartfinale van de Nationale Voorleeswedstrijd die woensdag 14 februari in de bblthk gehouden werd
https://wageningen.nieuws.nl/nieuws/13037/winnaar-wageningse-voorleeswedstrijd-is-aniek-antonise/
2018-02-17T09:10:02+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/366/2018/02/16232033/Winnaar-voorleeswedstrijd.jpg
Aniek Antonise, Bblthk, voorleeswedstrijd, Wageningen, Wageningen Nieuws
Kunst&Cultuur, Nieuws