Er verdwijnen 13 brievenbussen in de gemeente Wageningen

Foto: PostNL

Vanaf eind april wordt het netwerk van brievenbussen aangepast. Ook in Wageningen verdwijnen er een aantal brievenbussen.

De reden voor de aanpassing is dat er in Nederland steeds minder post verstuurd wordt. Brievenbussen die weinig worden gebruikt, verwijdert of verplaatst PostNL naar plekken waar veel mensen komen zoals winkelcentra, supermarkten of locaties aan het begin van een woonwijk.

Voor iedereen bereikbaar

Bij het bepalen van de locaties is rekening gehouden met de afstandseis voor een brievenbus die de Postwet voorschrijft. Daarnaast hebben lokale vertegenwoordigers van belangenorganisaties zoals ANBO, Unie KBO, PCOBm I(e)derin en LvKK de mogelijkheid gekregen om advies uit te brengen op de plannen in de gemeente.

Gezamenlijk is gekeken of brievenbussen voor iedereen bereikbaar blijven. Ook voor mensen die wat minder goed ter been zijn. Brievenbussen bij ziekenhuizen en zorginstellingen blijven om die reden dan ook staan.

Veranderingen

Vanaf 27 april 2018 worden de eerste veranderingen in het netwerk van brievenbussen in Gelderland (Zuid) uitgevoerd. In de gemeente Wageningen verdwijnen er 13.

De brievenbussenaan de Nudestraat, Otto van Gelreweg, Generaal Foulkesweg, Veerstraat, Bosrandweg, Thijsselaan, Zoomweg, Ritzema Bosweg, Akeleistraat, Van Eckstraat, Pomona, Mondriaanlaan en Rietveldlaan verdwijnen.

Meer informatie

Als een brievenbus vervalt, wordt dit minimaal drie weken van tevoren op de betreffende brievenbus zelf aangegeven. Bewoners ontvangen op het huisadres een brief met informatie over de veranderingen.

Informatie is ook te vinden op postnl.nl/brievenbus. De locatiewijzer op deze pagina helpt bij het vinden van de dichtstbijzijnde brievenbus.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen