Derde editie Business Event gemeente Wageningen groot succes

Foto: Gemeente Wageningen

Na een lange periode van voorbereiding vond maandag 9 april de derde editie van het Business Event gemeente Wageningen plaats.

Tijdens dit netwerkevenement hebben hoofdsponsor Rabobank Vallei & Rijn, Official Partners Gemeente Wageningen en Schuurman & De Leeuw, businesspartners en overige betrokkenen podium gegeven aan de 11 bedrijven die genomineerd waren voor de titel ‘Ondernemer/Onderneming van het jaar’.

Feestelijk ontvangst

Rond 19.30 uur werden de genomineerden voorgereden door de chauffeurs van Bochane, voor De Wageningsche Berg. Eenmaal over de rode loper werden zij met een feestelijk applaus verwelkomd door een ontvangstcomité van alle betrokken commissieleden, businesspartners èn de colleges van de deelnemende gemeentes.

Namens het Wagenings Ondernemers Contact heette Piet Heijn van Spanje de bezoekers om 20:00 uur welkom en kondigde Jan Reinder aan. Jan gaf een beknopte uitleg over het officiële programma en nodigde de genomineerden uit om de zaal te betreden. Een beetje gespannen maar trots betraden zij de zaal van De Wageningsche Berg onder luid applaus.

Jan Reinder nodigde juryvoorzitter notaris Sjirk Bijma uit op het podium voor een interview. De rol en strenge selectie van de voordrachtcommissie en jury werden toegelicht waardoor er werd benadrukt dat het een hele prestatie is om als genomineerde op het podium te staan.

De uitreikingen

De spanning was inmiddels goed opgebouwd bij de genomineerden en per categorie werden zij op het podium uitgenodigd, werden de bedrijfsfilms getoond waarna Jan de ondernemers interviewde. Aansluitend gaf juryvoorzitter Sjirk Bijma per bedrijf een beknopt juryverslag van de winnaar en maakte hij de winnaars bekend.

De sfeervolle avond werd door de bekende illusionist en mentalist Jan Reinder gepresenteerd. Tussen alle award uitreikingen door wist hij het publiek te betrekken en te imponeren met zijn geniale acts.

Ook de publieksprijswinnaar Peter van Wisgerhof van Riwojo moest er in zijn slotact aan geloven.

Rabo Starter van het Jaar

De eerste categorie die op het podium mocht komen waren de genomineerden in de categorie Rabo Starter van het Jaar:  Tineke Bouwman van The Green Kitchen en Robin Chin en Sybren Zwart van Robin French Bakery.

Nadat iedere genomineerde een prachtige bos bloemen had ontvangen, welke Bloembinderij ‘t Binnenveld ter beschikking had gesteld, maakte de juryvoorzitter bekend dat Robin French Bakery de winnaar is in deze categorie.

Remco Bloemheuvel, vermogensmanager van hoofdsponsor Rabobank Vallei en Rijn, mocht de award uitreiken aan Robin Chin en Sybren Zwart.  

Jonge Helden

Na de eerste award uitreiking was het de beurt aan de Jonge Helden. Mendelt Tillema van HealthyGreens, Fabian Lindner van Zzinga en Francisco Xosé Presas Basalo van inLoops mochten het in deze categorie tegen elkaar opnemen.

Er werden wederom van iedere onderneming prachtige bedrijfsfilms getoond waarna Jan Reinder zich middels een interview verdiepte in de achtergrond van iedere ondernemer.

Juryvoorzitter Sjirk Bijma kreeg vervolgens het woord en deelde de keuze van jury:  Mendelt Tillema van HealthyGreens is de Jonge Held van 2018! De award werd uitgereikt door Tim Daalderop, Project Manager Incubation van StartHub.

Schuurman & De Leeuw

Ook de quick scan van Official Partner Schuurman & De Leeuw Accountants- en Belastingadviseurs kwam onder de aandacht.

Edgar de Leeuw kwam op het podium om een toelichting te geven op de financiële check die hij heeft uitgevoerd aan de hand van gevoerde gesprekken met de genomineerde bedrijven om de jury te ondersteunen.

Ondernemer van het Jaar Horeca & Detailhandel

Als winnaar in de categorie Detailhandel & Horeca werd Woudenberg Dranken aangewezen door juryvoorzitter notaris Sjirk Bijma.

Petra Woudenberg- van der Linden, Hendrik Jan van der Linden en Sander van der Linden waren hiervoor genomineerd samen met Roel Peerenboom van Peerenboom Fietsen en Casper Bijl van Loburg B.V..

De prijs werd uitgereikt door Wethouder Economische Zaken Dennis Gudden.

Ondernemer van het Jaar MKB &  Grootzakelijk

Genomineerden in de categorie MKB & Grootzakelijk waren Peter Wisgerhof van Riwojo B.V., Ruud van Doorn en Doris van Doorn van HEMA Wageningen en Wouter de Heij van TOP B.V.

De trotse Ruud en Doris van Doorn mochten de award uit handen van burgemeester Geert van Rumund ontvangen, nadat juryvoorzitter Sjirk Bijma bekend had gemaakt dat zij de titel in wacht hadden gesleept.

WOC Publieksprijs

Na deze vier prijsuitreikingen kregen alle genomineerde bedrijven de kans om mee te dingen naar de WOC Publieksprijs. Het aanwezige publiek kreeg ruim een minuut de tijd om op hun favoriete ondernemer te stemmen.

Toen de stemmen geteld waren maakte de juryvoorzitter bekend dat Riwojo de meeste stemmen had gekregen. De trotse Peter van Wisgerhof nam de prijs in ontvangst uit handen van Piet Heijn van Spanje namens de WOC.

Tijdens deze derde editie bleek weer eens hoeveel kwalitatieve bedrijven in gemeente Wageningen zijn gevestigd en hoe belangrijk het is om met elkaar samen te werken.

Na het officiële programma was er voor ondernemers volop gelegenheid om de genomineerden en winnaars te feliciteren en (potentiële) zakelijke relaties te ontmoeten. Hanny Pijnenburg van Colors World Food verzorgde de hapjes tijdens het netwerken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen