Definitieve programma bevrijdingsfestival 2018 in Wageningen

Foto: Cultuur in Wageningen

De programmering van het Bevrijdingsfestival 2018 in Wageningen is definitief bekend. Dit jaar wordt er stilgestaan bij het thema ‘Jaar van Verzet’.

Centraal op 5 mei staan de herdenking op het 5 Mei plein, gevolgd door het Bevrijdingsdefilé. Op 4 en 5 mei staat Nederland stil bij de capitulatie die 73 jaar geleden in Wageningen getekend is.

Wageningen45

In en vanuit de ‘Stad der Bevrijding’ worden door Wageningen45 (Nationaal Comité Herdenking Capitulaties 1945) activiteiten georganiseerd om bij vrede en vrijheid stil te staan.

Er zullen op Bevrijdingsdag diverse activiteiten plaatsvinden, zoals de herdenkingsbijeenkomst in de Johannes de Doperkerk. Daar aansluitend is de internationale herdenking van de capitulaties 1945 op het 5 Mei plein.

Rond 15.30 uur start het Bevrijdingsdefilé. Al in de ochtend, rond 10.00 uur, start het Foulkes Festival op het Belmonte Arboretum met de ontvangst van vele nationale- en internationale veteranen.

Waar is dat feestje?

HOOFDPODIUM: Gevangentoren

Om 12.15 uur start het eerste optreden met Ambassadeur van de Vrijheid: Ronnie Flex en Deuxperience. Andere artiesten op het Hoofdpodium zijn Miss Montreal, Kraantje Pappie, Danny Vera, Birth of Joy en Daredevils.

SENA PERFORMERS STAGE: Gedempte Gracht

Deze programmering, die wordt verzorgd door Popcultuur Wageningen, zal afgewisseld worden met het hoofdpodium. De artiesten dit jaar zijn: GOSTO, Niko, Linde Schöne, Benjamin Flo, 45ACIDBABIES en de Dawn Brothers.

BEUNINGPLEIN: Beuningplein

De volgende artiesten zullen op het Beuningplein optreden: Susan Santos, Oscar Benton, Big Jake and the two-timers, Monster Mike Welch and Mike Ledbetter en The Bluesbones.

KABAAL AM GEMAAL: Straelenstoren

Op Kabaal am Gemaal, één van de oudste en hardste podia op het Bevrijdingsfestival komen Teethgrinder, Scumbag Millionair en reggae-ska-punkband Jaya the Cat.

KINDER CULTUUR PARK: Het Gemaal/Emmapark

Een activiteit die voor het eerst aanwezig is: een combinatie van het Kinderfestival en Parka Kultura. Er zijn verschillende workshops en verschillende voorstellingen voor kinderen van alle leeftijden.

DE MARKT: De Markt

Hier zullen onder andere het Q-music Foute Uur live, Ronnie Ruysdael, Jelle B. en Tom Haver een feestje bouwen.

SALVERDAPLEIN: Salverdaplein

Het Salverdaplein is het podium met de grootste variatie aan wereldmuziek met optredens van WSZK Malac Banda, Verse iTal, de Spaanse band Mamihlapinatapai, Ussu N’djai & the New Balansa en tot slot funaná legende Bitori. De organisatie is verzorgd door Baobab Music.

TRIBUTE²: Torckpark

Het voormalig Heerenstraatpodium is terug op het Torckpark en verrast bezoekers met tributes van onder andere De Dijk, Pearl Jam en The Rolling Stones. De programmering wordt verzorgd door LoburgLive.

Het volledige programma is te lezen op  Bevrijdingsfestival Gelderland. Klik op onderstaand kaartje voor een vergroting!

bevrijdingsfeest 2018

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen