‘Oliehanden’ in Wageningen voor klimaatzaak tegen Shell

Foto: Milieudefensie / Minke van Oeffelt

Vandaag konden Wageningers in de Herenstraat duidelijk maken dat ze vinden dat Shell moet stoppen met het veroorzaken van klimaatschade.

Tijdens de actie van een Wageningse groep en Milieudefensie konden voorbijgangers hun met ‘olie’ besmeurde handafdruk achterlaten. Net als in negen andere steden door heel Nederland lieten ze zo zien dat ze het niet eens zijn met de manier waarop Shell omgaat met onze planeet.

Meer dan 125 Wageningse mede-eisers

De actie werd georganiseerd door inwoners van Wageningen die zich in de afgelopen weken als mede-eiser aansloten bij de rechtszaak die Milieudefensie aanspant tegen Shell. Milieudefensie kondigde die zaak op 4 april aan.

Als Shell haar plannen niet snel aanpast in lijn met het klimaatakkoord van Parijs, starten Milieudefensie en duizenden mede-eisers een klimaatzaak tegen de multinational.

Inmiddels hebben ruim tienduizend Nederlanders zich aangesloten. Daarvan komen er dus 125 uit Wageningen.

10 Steden

De actie vond zaterdag plaats in tien steden door heel Nederland, behalve Wageningen waren dat: Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Leeuwarden, Leiden, Maastricht en Utrecht.

Milieudefensie roept alle Nederlanders op om zich als mede-eiser aan te sluiten bij de rechtszaak. Zij kunnen zich aanmelden via klimaatzaakshell.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen