De Wageningse week van de bevlogenheid, Zin in Werk

Foto: silviarita-pixabay

De week van 3 tot 9 juni is landelijk uitgeroepen tot Week van de Bevlogenheid. Het netwerk Zin in Werk neemt het initiatief voor een lokale Wageningse variant.

Wageningen kent heel veel bevlogen mensen, ondernemers, organisaties, verenigingen en stichtingen. Zin in Werk nodigt hen uit om in deze week hun Bevlogenheid te demonstreren en te presenteren.

Bevlogenheid

Waarom bevlogenheid? Activiteiten vanuit bevlogenheid zorgen voor mooiere resultaten, meer voldoening en meer geluk. Zeker zinvol dus om daar een keer bewust bij stil te staan. Doel van alle aandacht in deze speciale week is om mensen te interesseren, te informeren en hen te inspireren om (meer) vanuit bevlogenheid te leven en werken.

Het netwerk Zin in Werk is een samenwerkingsverband van vier coaches en trainers. Zij zijn tijdens deze week zelf ook actief om bevlogenheid en zin in werk in de stad zichtbaar te maken en aan te moedigen.

Samen met andere organisaties, zoals bijv. de Wageningse Wijngaard, het Centrum voor vrijwilligers, het Heerenstraattheater en de bblthk, zijn al verschillende activiteiten gepland en het programma groeit nog dagelijks.

Aftrap

De aftrap is op zondagmiddag 3 juni met een filosofische wandeling o.l.v. Jettie van den Houdt en Diana Blanken. Begin- en eindpunt van de wandeling is de Wijngaard op de Wageningse berg met na afloop een heerlijke wijnproeverij.

Er komt een workshop De kleur van jouw bevlogenheid voor het Werkwiel op dinsdag. En ze zijn in overleg met de universiteit over een bevlogen bijeenkomst voor medewerkers op de donderdag.

De bblthk verzorgt de hele week een boekentafel met boeken en tijdschriften over het thema Bevlogenheid. Daar ligt ook de flyer met informatie over de deelnemende organisaties en ondernemers voor je klaar.

Voetbalwerkplaats

Op maandag 4 juni en vrijdag 8 juni tussen 09.00 en 15.00 gaat De voetbal werkplaats de stad in om mensen op straat te vertellen over hun mooie project en wat ze met De Voetbalwerkplaats betekenen voor de stad. Daarnaast nemen ze een voetbal mee.

Op die voetbal staat “Houdt Wageningen Hoog”! Ze nodigen mensen uit om met hen de bal hoog te houden waarbij plezier uiteraard de grote winnaar moet zijn!

Woensdag 6 juni organiseert Jorien Timmers een workshop en presentatie over het project Eco bus america bij Thuis in Wageningen.

Je kunt ook naar de film om 19.00 in het Heerenstraat Theater (kaartjes: heerenstraattheater.nl) Exhibition on screen movie over de bevlogen schilder Vincent van Gogh. Inleiding door filosoof Diana Blanken.

Afsluiting

Op zaterdagmiddag 9 juni is de afsluiting in de bblthk met een interessant en gevarieerd programma, dat vrij toegankelijk is voor iedereen in de stad:

  • Op een open podium vertellen diverse sprekers over de bevlogenheid die zij ervaren in hun eigen werk. Heb jij ook een verhaal, meld je dan!
  • Wil je samen met een coach uitzoeken hoe het zit met je eigen bevlogenheid? Maak dan een afspraak voor een gesprek met coach Lysbeth Beels of Ans Vermeulen en maak gebruik van een eenmalige korting, alleen geldig voor afspraken die op deze middag gemaakt worden.
  • Wil je liever even rustig kijken en luisteren wat anderen te zeggen hebben over bevlogenheid, zoek dan het grote tv- scherm waar de hele dag inspirerende filmpjes over het thema bevlogenheid te zien zijn.
  • En ook altijd al willen weten wat iemand beweegt om in de gemeenteraad te gaan zitten of vrijwilligerswerk te gaan doen? Ga dan speeddaten met Wageningse gemeenteraadsleden of vrijwilligers en vraag hen uit over hun bevlogenheid om in Wageningen actief te worden.
  • En natuurlijk leest stadsdichter Ivanka de Ruijter een gedicht voor over bevlogenheid in Wageningen.

Voor het laatste nieuws, aanmelden voor de filosofische wandeling, actuele aanvullingen, meer informatie of contact: zininwerk.net of www.facebook.com/WerkZinin

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen