Extra concert Alfred Schnittke, Concert voor Koor in de Grote Kerk

Foto: Alfred Schnittke

Na de eerdere concerten in februari en maart geven Musica Vocale het het Oost-Nederlands Kamerkoor (ONK) eind juni nog twee allerlaatste concerten rond het magnifieke Concert voor Koor van Alfred Schnittke.

Op vrijdagavond 22 juni zingen de koren in Lochem en op zaterdagavond 23 juni is een EXTRA concert ingelast in de Grote Kerk in Wageningen. Dit is muziek die u niet mag missen!

Hoogtepunt

Het Concert voor Koor is een absoluut hoogtepunt van de 20e eeuwse koormuziek. Schnittke schreef de muziek in Russisch-Orthodoxe stijl waar hij zijn eigen muzikale idioom aan toevoegde.

Dat resulteerde in een magistraal werk: groots en aangrijpend, maar ook intiem en emotioneel; tragisch en ontzagwekkend, maar ook hemels en troostend.

Naast Schnittke’s Concert voor Koor hoort u nog enkele andere Russische koorjuweeltjes, waaronder het prachtige Sviatïy Bozhe van Georgy Sviridov en enkele delen uit de Kanon Pokajanen van Arvo Pärt, nog zo’n meesterwerk uit de 20e-eeuwse koorliteratuur.

Het Wagenings kamerkoor Musica Vocale en het Oost-Nederlands Kamerkoor uit Doetinchem, beide onder leiding van dirigent Rob Vermeulen, werkten in het verleden al vaker samen, onder meer in 2009 met Beethovens Missa Solemnis, begeleid door Het Gelders Orkest. Ook in 2011 voerden beide koren het Concert voor Koor van Schnittke uit, onder meer tijdens het Al Bustan Festival in Beiroet.

Concert voor Koor van Alfred Schnittke, Oost-Nederlands Kamerkoor en Musica Vocale o.l.v. Rob Vermeulen

• vrijdag 22 juni – Gudulakerk, Lochem, 20:00 uur
• zaterdag 23 juni – Grote Kerk, Wageningen, 20:15 uur EXTRA CONCERT!!

Meer informatie: musicavocale.nl en oostnederlandskamerkoor.nl Contact: Minke Hylarides (PR Musica Vocale) [email protected]

Alfred Schnittke

Bron: Cultuur in Wageningen

article
16582
Extra concert Alfred Schnittke, Concert voor Koor in de Grote Kerk
Na de eerdere concerten in februari en maart geven Musica Vocale het het Oost-Nederlands Kamerkoor
https://wageningen.nieuws.nl/nieuws/16582/extra-concert-alfred-schnittke-concert-voor-koor-in-de-grote-kerk/
2018-06-14T14:55:45+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/366/2018/06/14145318/PR-webposter-juni-kleinst1.jpg
Alfred Schnittke, Concert voor Koor, Cultuur, Cultuur in Wageningen, muziek, Oost-Nederlands Kamerkoor, uitgaan, Wageningen, Wageningen Nieuws
Kunst&Cultuur, Nieuws