Varen met de Blauwe Bever naar Palmerswaard in Rhenen

Foto: De Blauwe Bever

Varen met safarischip de Blauwe Bever vanuit Wageningen langs de prachtige oevers van de Rijn richting Rhenen en de Grebbeberg om vervolgens aan land te gaan bij het nieuw ingerichte gebied Palmerswaard.

Een prachtige vaartocht.

Cuneratoren

Je vaart een eind over de Rijn, waarbij de gids allerlei interessante zaken vertelt over het landschap en de natuurterreinen waar je langs vaart. Daarna heb je al snel een prachtig gezicht op het stadje Rhenen met zijn karakteristieke Cuneratoren, maar dan vanaf het water, zoals je hem meestal niet ziet.

Natuurgebied Palmerswaard ligt ten westen van Rhenen en is in 2016 opnieuw ingericht. Hier ga je aan land en verken je met de gids de ontwikkeling van de natuur in dit zeer diverse gebied, waar water een belangrijke rol speelt.

Er is een nevengeul gegraven, er zijn plassen die zijn ontstaan door vroegere kleiwinning en er is de Rijn. De gids vertelt over de aanwezige bosschages en zeldzame plantensoorten.

De Blauwe Bever vertrekt 30 juni, 15 juli en 15 september om 14:00 uur vanaf ’t Stek in Wageningen, rond 17:00 ben je daar na afloop weer terug. Meer informatie en/of reserveren: deblauwebever.nl/reserveren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen