Glasvezel buitenaf gaat glasvezel aanleggen in buitengebied Wageningen

Foto: Glasvezel Buitenaf

Het buitengebied van Gelderse Vallei Zuid krijgt glasvezel! Glasvezel buitenaf maakte bekend dat 62% van de inwoners een glasvezelabonnement heeft afgesloten.

Hiermee is de belangrijkste voorwaarde van Glasvezel buitenaf, minimale deelname van 50%, om een glasvezelnetwerk aan te kunnen leggen, ruimschoots gehaald. Goed nieuws dus voor de inwoners uit de buitengebieden van de gemeenten Arnhem, Ede, Renkum, Rhenen, Rozendaal, Veenendaal en Wageningen.

Geweldig resultaat

Piet Grootenboer, directeur Glasvezel buitenaf: “Een geweldig resultaat dat de vraag naar een goede internetverbinding benadrukt en de inzet van de gemeenten, ambassadeurs, lokale verkopers en inwoners weerspiegelt. Want wat is er veel werk verzet. Iedereen heeft zich volop ingezet, en met succes! Door het enthousiasme in het gebied komt er glasvezel in het buitengebied.”

Ook de gemeenten zijn blij dat de aanleg van glasvezel is zeker gesteld. En dit vooral dankzij de inzet van de inwoners. Er is enorm veel werk verzet door de vrijwilligers in het gebied. Er zijn veel lokale avonden georganiseerd door ambassadeurs en lokale verkopers.

De saamhorigheid is groot en dat wordt nu beloond. Er komt glasvezel en dat is voor de ontwikkeling van het buitengebied zo ontzettend belangrijk. De inwoners hebben zich gerealiseerd dat het nu of nooit was.

Start aanleg

Inwoners kunnen alsnog kiezen voor Glasvezel. De voorwaarden staan op de website. Glasvezel buitenaf start na de zomervakantie met de voorbereidingen voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied. De verwachting is dat de eerste bewoners in het tweede kwartaal van 2019 gebruik kunnen maken van glasvezel.

Meer informatie is beschikbaar op de website glasvezelbuitenaf.nl.

Persfoto, van links naar rechts, Projectleider Martijn Betlem, Directeur Glasvezel buitenaf Michiel Admiraal, Wethouder Dennis Gudden van de gemeente Wageningen en Wethouder Hester Veltman van de gemeente Ede.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen