Voor iedereen in Wageningen is er cliëntondersteuning

Foto: MEE Veluwe

Soms is het fijn als er iemand is die je op weg kan helpen met informatie of advies. Een onafhankelijke cliëntondersteuner die samen met je kijkt wat er nodig is om verder te komen, wanneer je bijvoorbeeld vast zit in de complexe zorgwereld.

Iemand die de weg kent. Of met je meegaat naar bijvoorbeeld een (keukentafel)gesprek met de gemeente of het Startpunt. En die altijd vanuit jouw belang meekijkt. Dit heet onafhankelijke cliëntondersteuning. Iedereen heeft hier recht op. Gratis en zonder doorverwijzing.

Onafhankelijke cliëntondersteuner

Cliëntondersteuning is er voor iedereen met een vraag over bijvoorbeeld leren & werken, samenleven & wonen, opvoeding & ontwikkeling of regelgeving & geldzaken.

De onafhankelijke cliëntondersteuner staat naast je en geeft informatie, advies en korte ondersteuning die je helpt zo zelfredzaam mogelijk te zijn en de daarvoor benodigde zorg en ondersteuning te vinden en te krijgen.

Een cliëntondersteuner kan ook aanwezig zijn bij het gesprek met de gemeente, het Startpunt of de indicatiesteller van bijvoorbeeld het CIZ.

Klop aan bij MEE

In de gemeente Wageningen biedt MEE Veluwe deze onafhankelijke cliëntondersteuning. De cliëntondersteuners weten veel over leven met beperkingen, zoals (licht) verstandelijke, zintuiglijke of lichamelijke beperkingen.

Maar ook over chronische ziekten, niet-aangeboren hersenletsel of bijvoorbeeld autisme. Ook ouderen of bijvoorbeeld mensen met psychische klachten kunnen bij hen terecht.

Contact met de onafhankelijke cliëntondersteuner

Als inwoner van de gemeente Wageningen kun je voor gratis, onafhankelijke cliëntondersteuning rechtstreeks contact opnemen met MEE Veluwe via telefoonnummer 055 – 526 92 00 of e-mail [email protected].

Kijk voor meer informatie op meeveluwe.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen