N225 Wageningen richting Rhenen vier weken aan één zijde afgesloten

Foto: PDP-pixabay

Maandag 17 september 2018 start de provincie Gelderland met groot onderhoud aan de N225 (Lawickse Allee) tussen het kruispunt Marijkeweg/Troelstraweg en het kruispunt Zijdvang/Wageningse Afweg.

De werkzaamheden zijn naar verwachting zondagochtend 7 oktober klaar.

Bereikbaarheid

Tijdens de werkzaamheden is het noodzakelijk de N225 één richting gedurende maximaal vier weken af te sluiten tussen Zijdvang en rotonde Marijkeweg. In de richting van Rhenen naar Wageningen blijft de weg bereikbaar.

Verkeer van Wageningen naar Rhenen wordt omgeleid via N781 en A12. Wij zetten verkeersregelaars in om sluipverkeer zoveel mogelijk te voorkomen.

Hulpdiensten en landbouwverkeer krijgen wel doorgang.

Fiets of bus

Voor fietsers blijft de route langs de Lawickse Allee beschikbaar. Ook de bussen blijven rijden. Zij maken in de richting van Rhenen gebruik van de Haarweg en Zijdvang.

Informatie over de bus vindt u op de website van de busmaatschappijen. De fiets en de bus zijn daarmee een goed alternatief voor de route Wageningen-Rhenen.

Belangrijke verbindingsweg

De N225 is een belangrijke verbindingsweg tussen Gelderland en Utrecht. De weg dient ook als omleidingsroute bij calamiteiten op de A15. Het verkeer op deze weg moet veilig en vlot kunnen doorstromen.

De weg is om die reden ingericht als een 80 km-weg en dat blijft zo.

Werkzaamheden

  • vernieuwen geluidsreducerend asfalt op de weg en op de fietspaden
  • de buisleidingen (duikers) onder de weg krijgen een onderhoudsbeurt
  • verbeteren aansluiting van het Huppelpad
  • fietsoversteek aan de noordoostzijde van de rotonde bij Nude geschikt maken voor tweerichtingsverkeer

Bij het buurtschap Nude worden maatregelen getroffen om de verkeersveiligheid te verbeteren. Dit doen zij volgens het principe “Natuurlijk Sturen” (PDF 1,4 MB).

Verkeersonderzoek

Om het effect van ‘Natuurlijk Sturen’te kunnen meten gaan ze onderzoeken hoe het verkeer zich nu gedraagt (nulmeting) en hoe het verkeer zich gedraagt na de aanpassingen (eindmeting). De nulmeting heeft in mei 2017 plaatsgevonden.

De eindmeting staat gepland voor voorjaar 2019. Dan zijn de maatregelen uitgevoerd.

Ontsluiting Plantenveredeling

Vanuit de richting Utrecht legt de provincie een linksafstrook aan naar Plantenveredeling. Het fietspad komt aan de noordzijde, buiten de bomenrijen.

Hierdoor komt het autoverkeer van en naar Plantenveredeling niet meer in conflict met het overige verkeer. Dit maakt de ontsluiting met de nieuwe wijk een stuk veiliger.

Nieuwe bomen planten

Als zij besluiten bomen te kappen kijken ze ook naar de mogelijkheid om in hetzelfde gebied nieuwe bomen te planten. Langs de N225 is hiervoor geen ruimte.

De Provincie overlegt daarom met de gemeente Wageningen en het Bomenberaad waar nieuwe bomen kunnen worden geplant. In het Bomenberaad zijn verschillende organisaties vertegenwoordigd, zoals Mooi Wageningen, de Bomenstichting en Wagenings Milieu Overleg.

Bron: Provincie Gelderland

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen