Falcon Autumn: grote Defensie-oefening op de grond en in de lucht

Foto: Defensie

Grote delen van Nederland krijgen te maken met de grote Defensie-oefening Falcon Autumn tussen 17 september en 13 oktober gehouden wordt.

Het gaat om een training van eenheden op de grond en in de lucht.

Falcon Autumn

Falcon AutumnDefensie oefent met diverse luchtmobiele grondeenheden, 16 helikopters, een C-130 transportvliegtuig, een Duits C-160 transportvliegtuig, twee Belgische F16 jachtvliegtuigen en twee Duitse Tornado gevechtsvliegtuigen in het midden, oosten en noorden van Nederland.

Vliegers van Defensie oefenen om hun vaardigheden op peil te houden. Dat is nodig om nationaal en internationaal bij te kunnen dragen aan vrede, vrijheid en veiligheid.

Militaire vliegtuigen en helikopters doorkruisen daarvoor dagelijks het luchtruim. Bij militaire vluchten ervaart u wellicht geluidsoverlast. Bijvoorbeeld als F-16’s door de geluidsbarrière vliegen. Op de grond kan dan een harde knal te horen zijn.

Vliegprogramma

Het vliegprogramma begint op 26 september en duurt tot 11 oktober.

De oefengebieden zijn: omgeving Deelen, diverse laagvlieggebieden op de Veluwe, omgeving Assen, Twente Airport, Terwolde, Coevorden, Vlasakkers en Leusderheide, Dokkumer Nieuwe Zijlen, Zoutkamp Marnewaard en de provincie Groningen.

Er wordt niet in het weekend gevlogen. Meer informatie over de Falcon Autumn oefening staat op defensie.nl.

Animatie: Air Assault optreden van 11 Air Manoeuvre Brigade (11 Luchtmobiele Brigade traint in deze oefening met de Koninklijke Luchtmacht. Samen vormen ze dan 11 Air Manoeuvre Brigade)

article
18849
Falcon Autumn: grote Defensie-oefening op de grond en in de lucht
Grote delen van Nederland krijgen te maken met de grote Defensie-oefening Falcon Autumn tussen 17
https://wageningen.nieuws.nl/nieuws/18849/falcon-autumn-grote-defensie-oefening-op-de-grond-en-in-de-lucht/
2018-09-14T22:30:44+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/366/2018/09/15222720/Defensie-oefening-715x408.png
Defensie, Falcon Autumn, Wageningen Nieuws
Nieuws