Huiskamers en muzikanten gezocht voor Muziek bij de Buren

Foto: Jan Snel

Muziek bij de Buren is gestart zodat muzikanten nieuw publiek ontmoeten en inwoners elkaar beter leren kennen. Dankzij social media staan wij in contact met de hele wereld maar vaak kennen wij onze eigen buren niet eens.

Daar wil Muziek bij de Buren verandering in brengen. Door de intieme setting van de huiskamers ontstaat persoonlijk contact tussen de muzikant, de huiseigenaar en de bezoekers. Bezoek aan één van de optredens geeft gegarandeerd een blijvende herinnering aan een warm onthaal van gastvrije en muzikale stadsgenoten.

Derde keer in Wageningen

Zondagmiddag 9 december 2018 presenteert Wageningen voor de derde maal wat het te bieden heeft aan opkomend en gearriveerd muzikaal talent.

Uniek aan Muziek bij de Buren Wageningen is dat de optredens plaatsvinden in minstens 40 huiskamers verspreid door de hele stad. Hier kun je luisteren naar optredens van lokale muzikanten; van jazz tot klassiek en van singer-songwriter tot elektronische beats.

Tijdens Muziek bij de Buren ontmoet je de inwoners van Wageningen en maak je, binnen de intieme sfeer van de huiskamers, kennis met al het moois wat Wageningen op muzikaal vlak te bieden heeft.

De optredens zijn vrij toegankelijk zodat iedereen onbeperkt kan genieten van de Wageningse muzikaliteit en gastvrijheid.

Hét Huiskamerfestival

Muziek bij de Buren mag zich inmiddels hét huiskamerfestival van Nederland noemen. In 2017 openden maar liefst 630 huiskamers in 14 steden hun deuren. Jonge talenten en ervaren artiesten verzorgden samen 1890 optredens.

In alle steden was de opkomst boven verwachting; meer dan 30.000 Nederlanders ontmoette deze dag muzikaal talent én elkaar. Dit jaar nemen 16 steden deel aan Muziek bij de Buren, waaronder Wageningen.

Muziek bij de Buren is daarmee nu al één van de grootste muziekfestivals van Nederland.

Kijk hier naar de opnames van de Veluwezoom In Beeld van Muziek bij de Buren 2017

Meedoen met Muziek bij de Buren?

Enthousiaste inwoners van Wageningen kunnen zich opgeven als huiskamer of muzikant! Inschrijven kan tot en met 13 oktober via de website van Muziek bij de Buren.

Praktische informatie:

  • Locaties: +/- 45 huiskamers in verschillende wijken in Wageningen
  • Datum: zo. 9 december 2018 van 12:00 -18:00 uur
  • Andere deelnemende steden: Arnhem, ​Bergen op Zoom, ​Deventer, Dordrecht, ​Drachten, ​Ede, ​Enschede​, ​Haaksbergen, Hengelo​, ​Nijmegen, Rotterdam, ​Sneek, ​Uden, ​Vlaardingen, en Zwolle.
  • Meer informatie en aanmelden: muziekbijdeburen.nl
article
18882
Huiskamers en muzikanten gezocht voor Muziek bij de Buren
Muziek bij de Buren is gestart zodat muzikanten nieuw publiek ontmoeten en inwoners elkaar beter
https://wageningen.nieuws.nl/nieuws/18882/huiskamers-en-muzikanten-gezocht-muziek-buren/
2018-09-15T15:15:15+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/366/2018/09/15131324/Fotograaf-Jan-Snel2.jpg
Muziek bij de Buren, Muziek bij de Buren 2018, Wageningen, Wageningen Nieuws
Kunst&Cultuur, Nieuws