Vriendschap en robots centraal tijdens Kinderboekenweek in de bblthk

Foto: bblthk

Het thema van de Kinderboekenweek 2018 is vriendschap met als motto: Kom erbij! Vriendschap is er in vele soorten en maten. De bblthk staat vol met boeken, films en tijdschriften over dit thema én er zijn leuke evenementen.

Dus: kom erbij in de bblthk tijdens de Kinderboekenweek van 3 t/m 14 oktober!

Biebrobot

Ook dit jaar komen leerlingen van groep 8 op uitnodiging naar de bblthk. In de workshop ‘Maak kennis met de biebrobot Robin’ leren ze hoe ze de robot kunnen programmeren en besturen.

Maar ze gaan ook filosoferen over een toekomst met robots. Kun je vrienden zijn met een robot? Ze schrijven een verhaal over vriendschap dat ze robot Robin laten vertellen.

Optreden kinderkoor

Kinderkoor Midden-Gelderland zingt liedjes over vriendschap voor iedereen die het horen wil op zaterdag 13 oktober van 12.00 tot 13.00 uur. Kom erbij!

Meet & greet met biebrobot Robin

Robots krijgen een steeds grotere rol in onze maatschappij. Dat is spannend, leuk, inspirerend én uitdagend! Ook nieuwsgierig naar biebrobot Robin? Kom zaterdag 13 oktober tussen 13.00 en 16.00 uur naar de bblthk voor een meet & greet.

De gratis magazines De Voorleesgids en De Kinderboekenkrant liggen voor je klaar vanaf 3 oktober.

Exclusief in de bibliotheek: de Doekrant, een speciale, dikke versie van de Kinderboekenkrant met een extra katern van 8 pagina’s met spelletjes, raadsels, puzzels én boeken, helemaal in het teken van de Kinderboekenweek en het thema vriendschap.

Lees ook: Kinderboekenweek barst los met Kinderboekenbal

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen