In Luiletterland: boekpresentatie van Wim Huijser

Foto: Wim Huijser

Schrijver en publicist Wim Huijser geeft op 30 oktober in de bblthk een lezing en presentatie van zijn boek, In Luiletterland: tussen schrijvers, uitgevers en andere curieuze letterheren m/v/x.

Presentatie begint om 20.00 uur en de toegang is gratis. Met optreden van singer-songwriter Dineke de Velde Harsenhorst.

Luiletterland

In de buitengebieden van ‘Luiletterland’ gaan volgens Huijser vaak de mooiste parels schuil. Zo stuitte hij bij zijn onderzoek voor de biografie van de schrijver C. Buddingh’ een paar jaar geleden op de meest bijzondere curiositeiten.

Daarnaast ging hij op zoek naar de verhalen achter poëziemuren, literaire wandelingen, boeken in lucifersdoosjes en het meest invloedrijke boek na de Bijbel. Andere hoofdstukken gaan over curieuze letterheren, uitgevers en boekhandelaars.

Tegelijk is het ook het verhaal van zijn eigen rondgang door Luiletterland, als lezer, auteur en wandelaar. Dat zich daarbij in de loop der jaren een logisch pad aftekende is iets dat Huijser zich pas kort bewust werd.

Eerste exemplaar

De beschouwingen over het veranderende literaire leven in het land kunnen echter niet zonder een eerbeton aan de lokale dragers van de leescultuur, en één in het bijzonder: de Wageningse Boekhandel Kniphorst die dit jaar 125 jaar bestaat.

Het eerste exemplaar van In Luiletterland zal Wim Huijser op 30 oktober daarom overhandigen aan Niek Smaal van de jubilerende boekhandel.

De bblthk, Stationsstraat 2, Wageningen

'
article
19828
In Luiletterland: boekpresentatie van Wim Huijser
Schrijver en publicist Wim Huijser geeft op 30 oktober in de bblthk een lezing en
https://wageningen.nieuws.nl/nieuws/19828/luiletterland-boekpresentatie-wim-huijser/
2018-10-21T14:00:27+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/366/2018/10/19211235/WimHuijser.jpg
Bblthk, In Luiletterland, Luiletterland, Wageningen Nieuws, Wim Huijser
Kunst&Cultuur, Nieuws, Uit