My Own Army (Grunge/Rock/Alternative/Indie) at Café Loburg

Foto: My Own Army

My Own Army bracht haar derde album uit via RVP Records op 29 juni 2018. De productie lag opnieuw in handen van Hans Pieters. “Misschien wel de beste grungeband van ons land.” schreef een recensent eerder…

My Own Army doet in ieder geval zijn uiterste best dit waar te maken.

Grenzen verleggen

Meer dan een decennium maken de mannen van My Own Army muziek met elkaar en speelden ze in vele zalen in Nederland en België. Wat motiveert ze? Wat inspireert de bandleden? Natuurlijk hun liefde en passie voor muziek. Maar er is meer…

Twee EP’s en een full-length album hebben ze inmiddels in de portfolio. Stuk voor stuk werken waarbij de band laat zien dat ze de lat steeds hoger durven te leggen. En dat ze blijven experimenteren. Het is duidelijk dat de mannen een stempel willen drukken op het muziekgenre waar ze onderdeel van zijn en waar ze zo van houden.

My Own Army gaat door, waarbij ze meedogenloos hun muzikale grenzen blijven verleggen en hun unieke stijl bewaken.

A Medicine Show

‘A Medicine Show’ is de titel van de nieuwe EP. De muziek van de vijf songs is nog rauwer en agressiever en de teksten zijn dieper en confronterender dan op hun voorgangers. Een zo eerlijk mogelijk album. Weinig overdubs en nauwelijks digitale correcties. Het live-gevoel, de energie en de passie zijn belangrijker dan perfectie.

Het hele album is opgenomen, gemixt en gemasterd door Hans Pieters van The People’s Noise. Hans werkte eerder samen met bands als Gorefest, After Forever, Face Tomorrow en Epica. Inmiddels is Hans de vaste producer van de band en fungeert tijdens het opnameproces als een vijfde bandlid.

In 2014 bracht de band full-length album ‘Too Many Faces’ uit, voor het grootste deel opgenomen in de bekende Sandlane Studio’s. De band schakelde voor het eerst producer Hans Pieters in. Tevens tekende de band bij RVP Records. Het album sloeg aan bij het alternative rock-publiek en vele optredens volgden. De recensies waren lovend. VPRO: ‘Een plaat boordevol energie, een sterk en krachtig geheel’. Vanaf dat moment heeft de band een leger trouwe fans die de mannen op de voet blijven volgen.

In 2009 liet My Own Army voor het eerst van zich horen met hun debuut-EP ‘Throw Away the Silence’. Oor schreef: ‘Dit gaat van sterk naar lekker tot intrigerend’. Sinds die tijd zijn ze met hun energieke liveoptredens te vinden op podia in Nederland en België.

Bandfacts:

Opgericht in 2007, bezetting:

• Ferry Westdijk – Bassist
• Vincent Hekkert – Gitarist, backing vocals
• Herman de Kok – Zanger, gitarist, tekstschrijver
• Sven Spierings – Drummer

Discografie:

• Throw Away The Silence – EP, 2009
• Too Many Faces – Full Length Album, 2014
• A Medicine Show – EP, 2018

Inspiratie: A Perfect Circle, Stone Temple Pilots, Queens of the Stone Age, Tool, Soundgarden, Audioslave, Alice in Chains, The Veils en The Tea Party

Locatie: Café Loburg
Datum: zaterdag 9 februari
Tijd: 23:00 uur
Entree: gratis

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen