De klokkenluider bij Defensie, Victor van Wulfen spreekt in Café Loburg

Foto: Victor van Wulfen @Twitter

Wat als je bij je werkgever potentieel gevaarlijke situaties of ernstige misstanden tegenkomt. En wat als daar intern geen gehoor aan wordt gegeven, of je moedwillig wordt tegengewerkt om je uit te spreken?

In dat geval kun je ervoor kiezen om ermee naar buiten te treden en klokkenluider te worden. Met vaak zeer verstrekkende gevolgen.

Tegenwerking

De spreker van de avond is Victor van Wulfen, hij was Majoor bij de luchtmacht, en trok in 2011 aan de bel vanwege veiligheidsincidenten bij het vliegen van herculesvliegtuigen. Vanaf dat moment werd hij binnen defensie op allerlei manieren tegengewerkt.

Onder andere door een gefabriceerd psychiatrisch rapport, dat werd opgemaakt toen hij op vakantie in Zuid-Afrika was. Hiermee kon hij op non-actief worden gezet als luchtmachtpiloot.

Na vele jaren strijd is hij inmiddels volledig gerehabiliteerd, en heeft hij een meldpunt gestart voor misstanden bij defensie. 27 november zal hij zijn verhaal doen en er zal genoeg ruimte zijn om hem vragen te stellen.

Ze starten vanaf 20u00 bij café Loburg, Molenstraat 6 in Wageningen. Kom je voor het eerst? Het bestuur is vanaf 19u45 aanwezig om je te verwelkomen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen