Baby’s gezocht voor Levende Kerststal Bennekom/Wageningen

Gerard van Honthorst - Adoration of the Shepherds (1622)
Foto: Digitale Bibliothek MV, wikimedia

De Wagenings/Bennekomse schaapskudde Grebbeveld Schapen&zo viert dit jaar weer Kerst met een levende kerststal. Daarvoor zoeken zij vier baby’s die ieder één uur kunnen figureren als het Kerstkindje.

De Levende Kerststal is op zaterdag 22 december van 13 tot 17 uur op Langesteeg 21 in Bennekom (vlakbij de Hoge Born, Bornsesteeg, Wageningen)..

Os en ezel

De os en de ezel zijn al gehuurd, schapen zijn er ook genoeg, nu de rest van de figuranten nog. Het zou natuurlijk mooi zijn als er ook dit jaar weer echte baby’s in de stal liggen. We zoeken vier baby’s (met of zonder hun ouders als Jozef en Maria) voor steeds een uur tijdens de Levende Kerststal.

Dus: wie heeft of kent er een baby die eind december 3-6 maanden oud is (niet meer zo kwetsbaar, maar nog niet al te beweeglijk) die een uur kan figureren als het kerstkindje? Dat zijn dus kindjes die globaal in juni-september geboren zijn. Moeder en/of vader zijn van harte welkom als Jozef en Maria, maar dat hoeft niet.

Herder of engel

Ook mogen oudere broertjes en zusjes als engeltje of herdertje erbij in de stal. Een uur lijkt best lang, maar de ervaring leert inmiddels dat het voorbij vliegt en heel gezellig is. Verkleedkleren zijn aanwezig. Het levert in elk geval prachtige foto’s op om als kerstkaart te versturen. Van 13 tot 17 uur zijn er vier baby’s nodig.

Grebbeveld zoekt ook nog vertellers die het leuk vinden om een kerstverhaal te vertellen. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon als bezoeker langskomen!

Lijkt het je leuk? Meld je dan bij Marjel Neefjes via [email protected] of 06-40349079.

'
article
20686
Baby’s gezocht voor Levende Kerststal Bennekom/Wageningen
De Wagenings/Bennekomse schaapskudde Grebbeveld Schapen&zo viert dit jaar weer Kerst met een levende kerststal. Daarvoor
https://wageningen.nieuws.nl/nieuws/20686/babys-gezocht-levende-kerststal-bennekom-wageningen/
2018-11-27T09:01:25+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/366/2018/11/26235925/Gerard_van_Honthorst_-_Adoration_of_the_Shepherds_1622-wikimedia.jpg
baby, Bennekom, Grebbeveld, Jozef en Maria, Kerststal, kindje Jezus, kribbe, levende kerststal, Schaapskudde Grebbeveld, schaapskudde Grebbeveld Schapen&zo, Schapenkudde, Wageningen, Wageningen Nieuws
Kunst&Cultuur, Nieuws