De 4e Wageningse Buurtsafari in de wijk Sahara eind maart

Foto: Waterlanders

Waterlanders, het Wageningse kunstenaarscollectief (bekend van hun locatietheater op festivals al Oerol, Karavaan, Dorset inside Out, Groninger Museum, etc.), komt op 31 Maart weer met een vertoning in hun thuisstad Wageningen.

Alweer hun 4de Wageningse Buurtsafari, na het succes van de Buurtsafaris in de Benedenbuurt, de Nude en Pomona, bespelen ze dit keer de wijk Sahara, ook wel bekend als “De Hamelakkers”. Er verschenen als aktie ter vooraankondiging al nieuwsgierige oogjes op openbare plekken in de wijk.

buurtsafari

Kom naar de Sahara!

“Hier ligt het hoogste punt van Wageningen. Last van hoog water? kom naar De Sahara! Waar het recyclen van afval tot kunstvorm verheven is. Waar geruchten gaan om de energietransitie aan te pakken met een koepel over de hele buurt. Denk groot, denk hoog en droog, denk Sahara.”

Een theatrale wandeling neemt je in een uur mee langs vier korte theaterstukken. Je wordt toegezongen en -gedanst, verhalen van de buurt komen tot leven. Terwijl je rondloopt door de wijk, ontdek je de geschiedenis, de mensen, verborgen plekjes en een bijzondere kijk op gewone straten.

De buurtsafari begint op 31 maart om 15:00 uur op het Ericaplein. Kaartjes kosten 2 euro inclusief een hapje en drankje achteraf. kinderen en jongeren tot 18 jaar gratis.

Kaarten reserveren

Op buurtsafari.nl kun je kaarten reserveren en meer zien over wat de buurtsafari is. Er zijn in de wijk ook kaarten te koop: bij Auto Versteeg Buurman, Ritzemabosweg 58 en bij de receptie van serviceflat Belmonte (open van 9-13u op kantoordagen) kunnen kaartjes gekocht worden. Op de middag zelf zullen ook nog enkele kaartjes bij de start op het Ericaplein te krijgen zijn.

De Wageningse Waterlanders-artiesten die de Buurtsafari maken: Eric Langendoen, Remco de Kluizenaar, Bart Heijnemans, Erik Woltmeijer, Anna van Diepen, in samenwerking met artiesten, publieksbegeleiders en andere vrijwilligers uit de wijk.

De buurtsafari is een initiatief van Waterlanders samen met een aantal ambtenaren van Gemeente Wageningen en gesteund door de mensen van Solidez Wageningen Zuid (& wijkcentrum Nude)

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen