112

Lintjes en oorkondes tijdens jaarlijkse nieuwjaarsreceptie brandweer

Maar liefst 6 lintjes en 15 oorkondes zijn zaterdagavond uitgereikt in de brandweerkazerne aan leden van de vrijwillige brandweer die zich meer dan 20 jaar inzetten voor de brandweer.

De halve brandweerkazerne aan de Marijkeweg was vanavond even omgetoverd tot een feestruimte, het materieel op de parkeerplaats, behalve natuurlijk de oude, prachtige brandweerwagen. Daar had toch niemand meer op gereden die er vanavond is, dacht de burgemeester maar hij vergiste zich, daar gingen toch een paar handen van wat oud-gedienden omhoog, zeker wel!

De goeie oude tijd! Hoe anders was het toen. Daar kunnen er een aantal goed over meepraten. De burgemeester ook wel: “De verhalen die ik gehoord heb!” Aan de gezichten te zien en het gegniffel te horen denkt iedereen daarbij wel aan een verhaal. De aanwezige familieleden knikken: zij kennen er ook nog wel een paar!

15 oorkondes werden er als eerste uitgereikt deze avond, aan een aantal oud-gedienden en nog steeds in dienst zijnde. Meer dan 20 jaar zetten zij zich, of hebben zij zich ingezet voor de vrijwillige brandweer. De oorkonde is gemaakt door Henk van Ruitenbeek en op naam gesteld (zie foto’s).

De oorkondes en de bijbehorende waardering waren bestemd voor Rudie Anthonise, Frank van der Bolt, Albert de Leeuw, Evert de Leeuw, Marcel Tuinier, Bart Wijnveen. Henk van Silfhout, Joop Holleman, Steve van Aggelen, Ab Nab, Evert Wisgerhof, Joop Hellegering, Arnold Polman, Christiaan Janszen en Roel Janssen.

Het heeft de Koning behaagd…

6 lintjes uit te reiken aan de heren A. Adema, B. Jansen, J. Jansen, E.J. Pels, E.W. Viets en A.T. Zaaijer. Zij werden één voor één benoemd als Lid in de Orde van Oranje Nassau.

“Je moet altijd bereikbaar zijn. Je kan niet te ver van huis. Je hebt altijd je pieper bij je. En als ie afgaat sta je eigenlijk in no-time voor de samenleving klaar.” zegt burgemeester van Rumund. Prachtig om hen zo eens in het zonnetje te zetten vindt hij. Als extraatje heeft hij voor de nieuw gedecoreerden een klein boekje over de geschiedenis van de Nederlandse Ridderorde bij zich.

De nieuwe leden in de Orde werden allemaal gevraagd het Wagenings Gedenkboek te tekenen.

Alfred Engert van de Duitse brandweer in Bürstadt was op uitnodiging ook aanwezig. Hij was zeer vereerd er vanavond bij te zijn. Hij had voor de burgemeester een presentje meegenomen. Burgemeester van Rumund kon hem daarop verrassen met ook een oorkonde om de vriendschapsband die er tussen Wageningen en Bürstadt is te onderstrepen. Die komt vast trots op de Duitse kazerne te hangen.

oorkondes
Een oorkonde voor de Duitse brandweer in Bürstadt
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen