Lynn, Teun en Daphne winnen kleurwedstrijd Rode Kruis

Foto: Rode Kruis Renkum-Wageningen

Afgelopen woensdagmiddag mochten de winnaars van de kleurwedstrijd, georganiseerd door de plaatselijke Rode Kruis afdeling in de binnenstadswinkel van Wageningen hun prijs in ontvangst nemen.

Uit 3 leeftijdscategorieën (4/5, 6/7 en 8/9 jaar) zijn winnaars gekozen.

Winnaars

De drie winnaars zijn Lynn Swinkels (4 jaar), Teun Swarts (6 jaar) en Daphne Vos (9 jaar). Zij kwamen alle drie met hun ouders, opa’s, oma’s en broertjes en zusjes op woensdag 15 Januari naar de binnenstadswinkel om hun prijs in ontvangst te nemen. Onder het genot van een drankje en taart werden zij gefeliciteerd door de burgemeester, G.J.M. Van Rumund en Hermen Buitenhuis, voorzitter van het Rode Kruis afdeling Renkum-Wageningen.

kleurwedstrijdZe ontvingen alle drie een leuk Rode Kruis presentje als aandenken aan de kleurwedstrijd. Hierna konden de kinderen en alle aanwezigen deelnemen aan de interactieve EHBO-speurtocht, Red Cross Quest.

Tijdens de Red Cross Quest is het doel om zo veel mogelijk kinderen zelfredzaam te maken wanneer er bijvoorbeeld een ongeluk of noodsituatie is. Door spelenderwijs de vragen te stellen met veel interactie is het de bedoeling dat de kinderen met plezier leren goed te handelen bij ongelukken.

Bloedneuzen en brandwonden

Tijdens de speurtocht werden diverse onderwerpen behandeld. Zo werd bijvoorbeeld uitgelegd hoe een bloedneus kan worden kleurwedstrijdgestelpt, wat te doen bij brandwonden of hoe iemand in de stabiele zijligging kan worden gelegd. Met behulp van een reanimatie pop en een speciale AED voor trainingen is er uitgelegd hoe er gereanimeerd moet worden. Ook de ouders hebben actief kunnen oefenen en hun kennis kunnen opfrissen.

In de binnenstadswinkel zijn de winnende kleurplaten te bewonderen. Voor meer sfeerfoto’s van de middag neem een kijkje op de Facebookpagina van het Rode Kruis afdeling Renkum- Wageningen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen