Vrouwen & Vrijheid – Vrijheidslezingen in de bblthk

Foto: vrijheidslezingen

Op 8 maart, internationale vrouwendag, organiseren de Soroptimistclub Wageningen in samenwerking met Soroptimistclub Bennekom & Beekdal een prachtig middagprogramma met thema: Vrouwen & Vrijheid.

De opbrengst van deze middag gaat naar twee goede doelen in het kader van Orange the World: stop geweld tegen vrouwen.

Vrijheidslezingen

Het middagprogramma start om 12.30 in de bblthk. Het wordt een inspirerende middag met twee vrijheidslezingen van o.a. onze eigen wethouder en powervrouw Lara de Brito en Shirin Musa, oprichter en directeur van Femmes for Freedom. Met haar Stichting zet zij zich onder andere in tegen huwelijksdwang en huwelijkse gevangenschap.

Maar ook tegen geweld tegen vrouwen, gedwongen achterlating, polygamie en vrouwen die in een gedwongen isolement leven. In 2012 heeft ze “de Alette van Nu” Prijs ontvangen. De prijs was bedoeld voor jonge vrouwen die door hun doorzettingsvermogen, lef en charisma een rolmodel zijn.

Internationale hapjes

Er worden internationale hapjes geserveerd door internationale vrouwen die hun verhaal over cultuur en vrijheid delen. Er is een photobooth beschikbaar en de Freedom band treedt op. In de documentaire “Blik op Vrijheid” worden portretten van vluchtverhalen van twee vrouwen vertoond.

Aansluitend aan dit programma start in het Heerenstraattheater om 16.00 uur een exclusieve voorpremière van de film ‘Woman’.

Kosten voor het programma 12.30 – 15.45 in de bblthk zijn €15,00 inclusief drankje en hapjes. Op bblthk.nl kun je je hiervoor aanmelden. Combikaarten met de film kun je via heerenstraattheater.nl/soroptimisten verkrijgen voor €30,00.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen