Terugroepactie Sparta fietsen om scheurtjes in frames

Foto: sparta

Fietsfabrikant Sparta is een terugroepactie gestart voor fietsen van de modellen M7e, M8e en M8e RT. In een aantal gevallen kan het frame van de fiets langzaam doorzakken.

Dit kan van invloed zijn op de veiligheid van de fiets.

Terugroepactie

De terugroepactie geldt voor de Sparta M7e, M8e en M8e RT fietsen die zijn geproduceerd in 2015 en 2016. Uit tests is gebleken dat er bij intensief gebruik scheurtjes kunnen ontstaan.

Om vast te stellen of jouw fiets onder deze terugroepactie valt, moet je het framenummer controleren. Het framenummer vind je aan de linkerzijde op liggende achtervork bij de trapas. Het is een nummer van 7 cijfers, op een witte sticker. De code begint met de letters SP of AC (zie ook de afbeelding).

sparta

Op de website checkjeframe.nl kun je het framenummer invoeren. Je krijgt dan te zien of je fiets onder deze terugroepactie valt. Wordt het framenummer niet gevonden? De terugroepactie is dan niet van toepassing op jouw Sparta M7e, M8e of M8e RT.

Komt het nummer wel voor in de lijst? Controleer dan of er scheurtjes te zien zijn bij de framebuis, zoals hieronder weergegeven.

sparta

Zie je scheurtjes bij het frame? Stop dan direct het gebruik van de fiets. Neem contact op met de Sparta-dealer voor een tijdelijke leenfiets.

Komt je fiets wel voor op de lijst, maar zie je geen scheurtjes? Je kunt de fiets gewoon blijven gebruiken. Het frame zal op termijn worden vervangen. Helaas kan dat, op het moment dat dit artikel is gepubliceerd, enige tijd duren door de maatregelen vanwege het coronavirus. De frames zijn op dit moment daardoor niet leverbaar. Bij de eerstvolgende onderhoudsbeurt zal de dealer een afspraak maken voor het vervangen van het frame. Als er nog geen onderhoudsbeurt is gepland, neem dan contact op met de dealer.

Wil je meer weten over deze terugroepactie van Sparta voor de M7e, M8e en M8e RT fietsen? Neem dan contact op met je Sparta dealer of bel met de afdeling Consumer Care van Sparta via telefoonnummer 00800 – 77 00 72 00 (gratis). Je kunt ook een e-mail sturen naar [email protected].

sparta

Bron: Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, 23 april 2020

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden