Samen even positieve aandacht op 21 maart

Ellen Lodder (l) en Laura Jonker
Ellen Lodder (l) en Laura Jonker
Foto: ZijnVolZin

Zondag 21 maart begint de Lente, een goed moment om even stil te staan bij hoe de wereld eruit kan zien na corona. Dat is wat de organisatoren van Ssst…een werelds momentje voor ogen hebben. Een positief moment creëren om vooruit te blikken en creatief aan de slag te gaan met het opleuken van de eigen straat en buurt.

Om 10:30 organiseren ze een online Werelds Momentje vol positieve aandacht waarna ze iedereen uitnodigen om hun eigen stoepkrijtkunst te maken en iets positiefs te doen voor de straat of buurt.

Samen even positieve aandacht

Met het live Facebook event “Vier je lente met een Werelds Momentje” bieden de acht organisatoren een moment om bewust positieve aandacht op te wekken. Dat gebeurt via een korte aandachtsoefening. Wanneer veel mensen tegelijk hun aandacht richten, verandert er werkelijk iets in de omgeving. In de oefening wordt de positieve aandacht gericht op de eigen buurt en leefwereld. Deelnemers gaan deze tien minuten lang voorstellen als een ideale plek. Het blijft niet bij alleen aandacht richten. Daarna is het tijd om de handen uit de mouwen te steken. Iedereen kan wel iets bedenken om de buurt een beetje op te leuken. Stoepkrijten, een plantenbak bouwen, bloemperkje aanleggen, zwerfafval opruimen. Dat alles kan veilig volgens de Covid-regels.

Een Werelds Momentje

Initiatiefnemers Laura Jonker en Kylie Totté uit Wageningen vinden het tijd voor meer wereldse momentjes. “Een positieve voorstelling maken van je buurt en leefwereld helpt niet alleen om los te komen van negativiteit, het verandert ook werkelijk iets in je omgeving. Iedere week maken wij een korte aandachtsoefening gebaseerd op iemands positieve kijk op de wereld. Iemand net als jij en ik; een Ambassadeur van Aandacht, die ook als het even tegenzit, in actie komt voor haar leefomgeving. Met deze wekelijkse aandachtsoefeningen bouwen we een brug tussen dromen en actie. Vanaf 21 maart zijn deze inspirerende Wereldse Momentjes wekelijks te beluisteren via Spotify en You Tube.”

Meedoen met het live event?

Zondag 21 maart 10:30 kun je live meedoen om je positieve aandacht te richten. Daarna is het tijd om jouw ideale wereld op te leuken met bijvoorbeeld stoepkrijt. Meld je aan bij het Facebook event “Vier je lente met een werelds momentje” en nodig zoveel mogelijk mensen uit. Samen maken we de wereld.

Zelf Ambassadeur van Aandacht zijn?

Breng jij op jouw manier positieve aandacht en actie de wereld in? Dan willen wij jou wel interviewen voor een nieuw Werelds Momentje. Neem contact op met Laura Jonker 06-45229355 of Kylie Totté 06-30104635 of [email protected]

Werelds Momentje is een non-profit initiatief van Zijn Vol Zin en bestaat dankzij de inzet van vrijwilligers.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen