Vrijwilligersvacature van de week: chauffeur bij Zinzia zorggroep

Foto: Zinzia

Lijkt het jou leuk om een rolstoelbus te rijden? Word dan chauffeur bij Zinzia zorggroep. Twee donderdagen in de maand wordt met een groepje ouderen een uitstapje maken, naar bijvoorbeeld de markt. Zij genieten daar altijd enorm van.

Veel bewoners genieten van de gezelligheid van de markt, of een ander uitstapje. Als het slecht weer is, kiezen ze bijvoorbeeld voor een overdekt tuincentrum.

Hulp bij in- en uitstappen

De chauffeurs rijden het busje en begeleiden de bewoners. De hulp bestaat verder uit het helpen bij in- en uitstappen en bewoners voortduwen in de rolstoel. Maar bovenal maak jij het mogelijk dat de ouderen een gezellig uitje hebben en dat jij daarvan kunt meegenieten! De bewoners die meegaan zijn vaak heel dankbaar. Vrijwilliger Henk: “En dat maakt mij heel dankbaar. Ik vind het fijn dat ik iets kan betekenen voor een ander. Dat is een goede invulling van mijn leven!”

interesse?

Een gewoon rijbewijs B is voldoende voor het rijden van de bus. Een rijstijltest kan wel nodig zijn, wanneer iemand nog geen ervaring heeft. Nieuwsgierig geworden? Ga dan meteen naar de website van het Vrijwilligers Centrum Wageningen: www.vcwageningen.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen